Полицаи и войници в Папуа Нова Гвинея нахлуха в парламента

...
Полицаи и войници в Папуа Нова Гвинея нахлуха в парламента
Коментари Харесай

Полиция и военни нахлу в парламента на Папуа Нова Гвинея

Полицаи и бойци в Папуа Нова Гвинея нахлуха в Народното събрание на страната, нападайки личния състав, разбивайки прозорци, и настоявайки за неплатени бонуси на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (AПЕК). Това се случва единствено няколко дни след приключването на интернационалната среща на високо ниво, предадоха международните организации, представени от БГНЕС.
Обеднялата тихоокеанска нация разгъна аления килим за визитата на международни водачи по време на двудневна конференция и купи 40 " Мазерати " -та, с цел да транспортира висшите чиновници.
Нападателите се насочиха към Народното събрание в столицата Порт Морсби, с цел да изразят недоволството си след среща с полицейския комисар и министъра на полицията по отношение на надбавките.

Papua New Guinea #PNG #Police storm Parliament over lack of payment for #APEC2018 summithttps://t.co/FanryiSKV1#Auspol #LNP #NSWpol #Springst @banas51 @Nobby15 @randlight #LNPMemes pic.twitter.com/KJy9jDg2p5
— TALAOLP (@Talaolp) 20 ноември 2018 година
Многобройни чиновници на Народното събрание са нападнати по време на тази борба преди групата да напусне постройката и да се събере, очаквайки отговор от държавното управление.
Снимки в обществените мрежи демонстрират разрушени саксии, счупени фоторамки на пода, изпотрошени стъкла и мебели. Говорителят на полицията на Доминик Какас удостовери случая и сподели пред AFP, че " се оправят с него ".
Свидетел пред Народното събрание съобщи, че " стотици служители на реда и бойци " стоят на предните стъпала на постройката, като се оплакват, че не им е била платена специфичната надбавка на АПЕК за 350 кина (104 щ.д.). " Ситуацията отвън Народното събрание е доста напрегната, има десетки полицейски коли и военни транспортни средства ", уточни очевидецът, добавяйки, че близкият хотел е затворен и протестиращите са блокирали трафика. По-късно групата е тръгнала по улицата към близкия стадион.

Scenes from parliament after police and armed forces reportedly stormed PNG National Parliament and destroyed property due to grievances regarding APEC allowances. Source: Bryan Kramer MP/Facebook#PapuaNewGuinea pic.twitter.com/7PZcDQYOZk
— Josie Harvey (@JosieHarvey_) 20 ноември 2018 година
Главният изпълнителен шеф на секретариата на APEC на Папуа Нова Гвинея Крис Хоукинс сподели, че заплащането " нормално лишава седмица след края на огромно събитие ". " Срещата завърши преди два дни и интервенцията по сигурността беше завършена напълно скоро ", добави той. " Плащането на самостоятелни квоти към този момент е почнало и обособените членове на силите за сигурност би трябвало да ревизират в банките си, че заплащанията са осъществени ".
Някои локални поданици показаха гнева си от разточителните разноски на държавното управление за срещата на върха, която пристигна във време, когато разрастващата се нация от 8 милиона души се бори с експлоадирането на полиомиелит и възобновяването на маларията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР