Политологът и бивш шеф на кабинета на президента Румен Радев

...
Политологът и бивш шеф на кабинета на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Радев тормозеше политическите си опоненти чрез НАП

Политологът и някогашен началник на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев съобщи, че 9 месеца Националната организация по приходите го е проверявала по поръчка на президента. Причината била, че Методиев, който напусна " Дондуков " 2 след скандал, стартира да подлага на критика президента. Ревизията не разкрила разминаване сред приходите на политолога и метода му на живот. Методиев твърди и че стотици от политическите съперници на президента са били унизени по време на служебната му власт.

" Повече от 9 месеца Национална агенция за приходите прави проверка на мен и брачната половинка ми. Тормоз, информации, непрекъснато предоставяне на пояснения, вадене по цели дни на документи за години назад…. Проверката не откри никакво разминаване сред приходите ни и метода ни на живот. Нито стотинка. Стотици страници инспекции от промяна на маслото на колата до къмпинга, на който вървим.

Не упреквам десетките чиновници, впрегнати да вършат инспекцията. Натискът, колкото върху фамилията ми, е бил и върху тях. Ясно ми е, че беше политическа поръчка на служебния кабинет.

Затова една от първите смени на Радев беше на шефа на Национална агенция за приходите – лице от пловдивския им кръг, макар че приходната организация няма никакво отношение към провеждането на изборите. Трябваха му бухалки. Пиша това, тъй като не съм единствено аз. Стотици от политическите съперници на президента бяха унизени по време на служебната му власт ", написа Калоян Методиев във фейсбук.



По време на цялата инспекция от главата ми не излизаше филмът на БТВ за един квартал в Бяла. Семейства с по няколко големи къщи-палати, строят и нови, последни модели лимузини, разгулен оргии на хора накичени с килограми злато, които чистосърдечно си признаваха, че в никакъв случай не са работили нищо, нямат приходи, милионите били от щерка продажница на Дунав мост и така нататък Ярък контрастност. За бизнес кръга на кохортата на Радев, за престъпния контингент и за неработилите в никакъв случай милионери инспекции няма. Държавните чиновници бяха хвърляни на друго място.

Държавната бухалка се стовари върху мене поради политически рецензии и позиции. Ефектът обаче беше, че пишех два пъти повече публикации и давах два пъти повече изявленията. Когато протягат ръка на фамилията ми освен ме стимулират повече, само че и ме втвърдяват. Особено, когато е незаслужено.

Безобразията на служебната власт на Радев са повсевместни – от злоупотреби с институциите, през всеобщи чистки на хора, тежка корупция та чак до сключване на антибългарски контракти в възмутителен прорез с националния интерес за десетки години напред.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР