Политологът Андрей Школников: Най-интересните събития ще започнат през 2025-2026 г.Защо

...
Политологът Андрей Школников: Най-интересните събития ще започнат през 2025-2026 г.Защо
Коментари Харесай

„Грешка на Запада доведе до възраждането на Русия“: Политолог направи прогноза за следващите години и говори за основната грешка на САЩ

Политологът Андрей Школников: Най-интересните събития ще стартират през 2025-2026 година

Защо публикациите в Уикипедия в настоящия й тип би трябвало да се употребяват доста внимателно? Как да пресъздадем отечествен аналог на " Youtube "? Каква неточност на Запада докара до възраждането на Русия? Политологът, създател на Telegram канала „ Геостратегист “ Андрей Школников приказва за всичко това по радио Комсомольская истина.

НА РУСКИ съдебна експертиза ПИШАТ, НО НЕ У НАС

- Това трябваше да стане от дълго време. В Уикипедия има доста неща, които са намерено противоречиви и, да кажем, „ чуждородни “. Дори в неутрални публикации се натъквате на море от доста странни неща. Например, един от основоположниците на цивилизационния метод - Данилевски, наш съотечественик. Четете Уикипедия и разбирате, да вземем за пример, че той сякаш счита, че славяните са субцивилизация. Но при Данилевски е противоположното!

Хънтингтън също има и цивилизационен метод. Но отнякъде се появява будистка цивилизация, за каквато Хънтингтън в никакъв случай не е писал. Тоест има мечти, изкривявания и двусмислено наличие. Следователно имаме потребност от някои наши лични аналози и не безусловно едно и също нещо. Иначе ние доста обичаме да вземем нещо съществуващо и да го създадем сякаш ново, само че същото.

Трябва ясно да разберете задачите си и да помислите по какъв начин най-добре да ги постигнете. Ако главната публика са деца, които пишат есета, това е една история. Ала в случай че публиката е друга, тогава го направете по друг метод. Но несъмнено би трябвало да се промени. Трябва ли да бъде неразрешена? Вероятно да. Защото огромна част от това, което се написа там на съветски, в действителност не е написано тук, а на Запад, където има доста рускоговорящи, само че антируски настроени хора.

- Когато започнете да се задълбочавате, се оказва, че доста логаритми са известни надали не от края на 80-90-те години. Дотам, че са създадени в това число от нас. Ако непрекъснато чакаме да имаме нещо, от което се нуждаем, то в никакъв случай няма да се появи.

Докато не започнаха да ни постановат наказания през 2014 година, нашето земеделие даже не направи опит да се развие. А в този момент сме на практика самостоятелни. Същото е и в другите посоки. Ако не стартираме да се ограничаваме, в случай че не стартираме да се слагаме в стресови условия, в никакъв случай няма да напуснем зоната си на комфорт.

Промените са от дълго време закъснели. От две години към момента не сме получили новия YouTube. Въпреки че имаше опити. Даже имаше финансиране, само че изчезна някъде. Каква е вероятността нещо да се появи през идващите две години? Не знам. Но мисля, че би трябвало да се сложи задачата в стресови условия. Да, ще би трябвало да изчакате няколко седмици или месеци, до момента в който нещо небрежно направено „ на коляно “, стартира да работи обикновено.

- Колко значимо е това наличие? Ако стартираме да преглеждаме наличието, ще забележим, че безспорното болшинство от позиция на наличие е безсмислено и моментно. Всичко скъпо ще бъде трансферирано бързо. Ще има хора, които, в случай че не са лимитирани от ненужни авторски права, ще го изтеглят от там, ще го качат тук и с наслада ще получат огромен брой клиенти и лайкове от това.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗ 2025-2026 Г

- Смятам, че и следващата година ще живеем в съществуващите трендове. Най-интересните събития ще стартират през 2025-2026 година, когато обострянето сред Китай и Съединените щати доближи много нагорещено равнище. 2024-2025 е времето, когато Европа ще стартира да се разпада до равнището на преход от стопански проблеми към обществени.

Ясно е, че 2024 година е година на избори, тъй че историята за това по какъв начин да се предотврати завръщането на Тръмп в този момент стартира в Съединените щати. Ясно е, че Америка ще е в тресчица. Или Тръмп ще се помири с това, или ще бъде претендентът на самостоятелните и тогава още веднъж демократ ще се върне на власт.

Те нямат запаси да продължат да се бият на три фронта. Близкият изток експлодира, трафикът в Червено море стопира, по-късно всичко ще се популяризира в Персийския залив и ще се разрасне в целия район. Тоест няма да има фундаментални промени в самата конструкция на света, само че ще има доста събития - забавни, нарушаващи нормалните правила.

- Ако Тръмп пристигна на власт и има волята да го направи, може да стартира революция. Но безусловно не в конфигурацията, показана във кино лентата. Калифорния и Тексас на една и съща страна? Та това е срещу обикновената логичност, може да има и други сюжети. Но това е изхвърляне на информация и за едната, и за другата политическа страна.

МОЖЕШЕ ЛИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ДА СПАСИ ЗАПАДА?

- През 90-те години, когато младите реформатори в Русия започнаха да провокират безспорни киселини у всички, на Запада стана ясно, че няма да могат да ги задържат на власт. В този миг те трябваше да разрешат на комунистите да се върнат на власт. В тези условия, в разрухата, те не биха могли да създадат нищо.

И щяхме да следваме класическата траектория на Латинска Америка. Първо неразбираеми реформатори, след това неразбираеми социалисти и всичко се завърта в обаян кръг. Но Западът реши, че в случай че дойдат силите за сигурност...

Те в действителност не схванаха, че това ще са хора, които ще се опитат безшумно и умерено да възродят Русия, че ще работят с дълготрайна переспектива. Съгласно тяхното схващане полковник в униформа значи Латинска Америка и има такива полковници...

- Да, те не схванаха, че това е по принцип друго. И това беше тяхна неточност. И по-късно имаше Мюнхенската тирада, войната от 08.08.08 година - тогава стана ясно, че е належащо или да се промени нещо трагично, или да се изчака, до момента в който Русия се разпадне от единствено себе си.

Чакаха, чакаха, само че не се разпадна, в този момент това, което вършим, е нашият късмет за възобновление. Можем да им благодарим, че унищожиха съветологията и просто не схванаха по какъв начин вървят нещата с нашето ръководство.

- С примирие и май по немарливост. Можете да опитате да повлияете, можете да покажете волята си, да кажете: това е нашият любимец, той би трябвало да завоюва.

- Нека кажем по този начин: думата „ подшушнат “ и предходният диалог за западния свят са несъвместими. Това беше позиция вътре в Русия. Ако Борис Николаевич продължи да бъде на власт, поражда въпросът за запазването на страната, запазването на него самия и фамилията му. Сега към този момент започнахме да забравяме какъв брой бързо всичко летеше надолу и се унищожаваше.

Тогава смяната беше назряла и фактът, че тя докара тази група хора на власт, беше изненада за мнозина. До началото на 2022 година мнозина не разбираха каква линия е начертана и се построява. Голяма част от това, което направихме през последните 20 години, беше ориентирано към това Русия да си върне независимостта от Запада. Очаквахме прозорец на благоприятни условия, само че и трябваше да сме подготвени за него.

- Можеха ли да вземем за пример да ни одобряват в Европейския съюз, в НАТО? Тоест щяха да ни анексират и в този момент обстановката щеше да наподобява напълно друга...

- Това трябваше да се направи. Това беше линията на Буш-старши и Клинтън – условно, несъмнено. От една страна, те желаеха да интегрират Съветския съюз и да го създадат част от Запада. От друга страна имаше концепция да се ограби и раздели колкото се може повече.

Не толкоз от дълго време умрелият Збигнев Бжежински беше точно този, който прокара тази линия, изясни и оправда нуждата от заличаване и делене на Русия. Ние вървяхме съгласно правилото на Бжежински, вървяхме съгласно правилото да се отслабим и да се разделим колкото е допустимо повече.

Затова, апропо, за тях беше недопустимо връщането на власт в някаква форма на комунистическата партия, която всъщност към този момент беше парламентарна социалдемократическа партия.

Прекалиха и ние ясно осъзнахме, че ще бъдем унищожени и няма да ни бъде дадена опция да живеем. Ние спряхме да почитаме Запада, спряхме да се отнасяме към него с страхопочитание. Ако това не се беше случило, в този момент щяхме да вървим по другарски път към чудесния, само че зависещ тяхен парадайс. Вече щяхме да сме толкоз интегрирани, че напълно като Европа нямаше да можем да мръднем. Затова всичко, което се прави, е за положително.

- Програмата им най-малко беше да ни разоръжат, да лимитират ползите на Русия до нейните граници и да създадат Китай наш зложелател. Максималната стратегия бе просто да ни изправят против Китай.

„ И в този момент те би трябвало по някакъв метод да ни отхвърлят, да не помнят за нас, да отклонят вниманието си от нас и да се уверят, че ние не се намесваме на никое място. “ Минималната стратегия, която имат в този момент, е ние да спрем да поддържаме Китай, тъй че когато стартират борба с Китай през 2025-2026 година, да останат един против един.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР