Политолог направи лаконичен коментар за политическата ситуация у нас.Президентът иска

...
Политолог направи лаконичен коментар за политическата ситуация у нас.Президентът иска
Коментари Харесай

Проф. Евгений Дайнов: ИТН са оставени да свършат мръсната работа срещу това правителство

Политолог направи сбит коментар за политическата обстановка у нас.

Президентът желае някакво смесено държавно управление, с присъединяване и на опозицията, което по формулировка ще бъде едва. Иска необятно и едва държавно управление. Колкото по-слаб парламент и държавно управление, толкоз повече по натурален път властта отива в президента. Това са скачени съдове – властта прелива от по-слабото място към по-силното. Това сподели пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

" При положително предпочитание опозицията може да проваля кворуми, да проваля приемането на закони. В момента е кой ще мигне пръв. " Продължаваме промяната " (ПП) най-сетне схванаха, че би трябвало да упражняват водачество върху тази извънредно разбъркана обстановка. Ако го бяха упражнили по-рано, щяха да имат повече поддръжка, най-малко от популацията ", разяснява Дайнов, който предлага на ПП " да не влизат в размахването на листчета ". 

" Ако никой не мигне пръв, този възел се разплита с избори ", добави политологът. Според него " ИТН " (ИТН) са оставени да свършат мръсната работа срещу това държавно управление и болшинство, до момента в който огромните опозиционери ГЕРБ и ДПС си стоят в профил и всеки миг могат да катурват кворуми в Народното събрание ".

Политологът оприличи обстановката на тази след рухването на държавното управление на Филип Димитров, което по думите му е отворило вратата на хаоса и " през тази врата влязоха мутрите и съветската агентура. Има Такъв Народ, умишлено или не, обслужват ползите на корупционните среди, свързани с Русия. "  

Евгений Дайнов счита, че националният интерес е " това държавно управление или такова държавно управление да продължи да трансформира България в естествена западна страна, откачайки я от източни и корупционни зависимости ". По думите му за 30 години е имало три такива правителства – на Филип Димитров, на Иван Костов и на Кирил Петков. " Затова България е това, което е. Няма новаторски държавни управления, а когато се появят, биват неодобрени и спирани. "  

Запитан дали ръководещите да желаят избор на доверие Дайнов разясни, че " обстановката наподобява безизходна, в случай че някой не направи ненадейно придвижване. Ако в идващ парламент влязат още проруски партии, те биха могли да стигнат до някаква договореност с Движение за права и свободи, където има залитания в посока Русия ", не изключва политологът. 

" Не си представям действително да се получи проруско държавно управление в България, само че си представям още 10 години тъпкане на място. България по този начин прави – скача, спъва се, пада, 10 години се въргаля в калта, скача, спъва се, пада и още 10 години въргаляне в калта. ", приключи проф. Дайнов, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР