Политиците трябва да започнат процедура по импийчмънт – давят ясен

...
Политиците трябва да започнат процедура по импийчмънт – давят ясен
Коментари Харесай

Методи Андреев: Подвели Атанасов да назначи бандит в НСС, да не се оправдава утре, че е измамен и за внука на ДС, който издигат за кмет

Политиците би трябвало да стартират процедура по импийчмънт – давят явен знак на Европейски Съюз и НАТО

Ако през днешния ден решат, няма спънка до 9 септември да махнат паметника на окупатора, споделя пред Faktor.bg някогашният началник Комисията по досиетата

Интервю на Мая Георгиева

-Г-н Андреев, с изключение на на високи летни температури сме очевидци и на горещи политически пристрастености – президентът Радев към този момент напълно не се крие, че брани съветските ползи у нас, представяйки ни ги като национални.

-Говорите за губернатора на всерусийския император Путин, който у нас е показан като президент. Последната му тирада от връх Шипка бе напълно не на място. Наговори доста неща, само че дума не сподели за опълченците. А това действително са първите български командоси. Те са били към 7 хиляди, а са спрели 45-хил. войска на Сюлейман паша. Ако не беше техния героизъм, войната можеше да приключи по различен метод – не с победа. Радев пропусна в словото си тези герии. Обяви основаване на Движение „ 3 март “, а за какво не Движение „ 15 август “, което ще бъде чисто българска идея, а 3 март е напълно съветска история и интерес. С две думи – Радев не е български президент, а военачалник губернатор - наместник на Путин в България.

-Защо на провокациите на Радев политиците дадоха отговор много импотентно?

-Политиците, които сега съставляват по този начин наречената сглобка не са водачи, не са хайлайф, а служители, които съставляват и се интересуват единствено своите лични ползи. Те са приключени конформисти. Да си спомним какви обети бяха за импийчмънт на Радев в навечерието на последните избори. И в това говорене най-шумен беше Атанас Атанасов, а в този момент и той и обкръжението му се свиват и мълчат. Ако стартира процедура по импийчмънт, тя ще е значим сигнал към Европейски Съюз и НАТО. Човек с такова държание и схващане за историята и дълг към отечеството не може да бъде български президент, а единствено наместник на непозната вражеска на нас страна – имперска Русия на Путин.

-Как се вплита в този низ от политически кавги убийството на Алексей Петров, маловажна ли е връзката му с Държавна сигурност и проекцията й в сегашното?

-Алексей Петров е значима фигура – силовак на прехода. Той е едно от знаковите лица на по този начин нареченото задкулисие, притежаваше доста информация и компромати за политици, магистрати, публицисти и така нататък Използвал е Министерство на вътрешните работи и ДАНС - държавни структури, с цел да събира информация за персонална изгода и изнудване.

Формирал е своя светоглед в предишното като част от Държавна сигурност и отряда на баретите, които е и ръководел. Не би трябвало да се не помнят и някои значими обстоятелства – той е бил водещ на интервенцията „ Лиани “, която трябваше да разкрие по времето на Сергей Станишев тайната каса на Движение за права и свободи, само че интервенцията се проваля и се стигна до „ самоубийството “ на Ахмед Евмин в сараите на Доган. Петров е многопласотова и комплицирана фигура на политик, предприемач и силовак на прехода. Интересно е, че през днешния ден мълчат околните му съратници и приятели, които консумираха власт и облаги с него.

-Няма по какъв начин да бъде подминат абсурдът за връщането на Алексей Петров още веднъж в структурите на Министерство на вътрешните работи, откакто за него към този момент е имало задоволително информация, че е част от тима на бандитите. Бившият секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов освети по Нова ТВ този подмолен проект.

-Скандално е, че Петров е върнат по времето на Атанас Атанасов като началник на НСС. По-скандално е обаче изказването на Атанасов, че го били подвели с това предопределение. Да проучваме – какво значи да бъде измамен шефът на контраразузнаването? Та това не е шефът на пощенската работа в Горно Нанадолно. Възможностите са няколко, че този шеф е простак – тази версия е най-изгодна за него. Другата опция е, че е получил разпореждане от по-високо равнище. Това приказва неприятно за елитите по времето на Съюз на демократичните сили, а Атанасов беше добър реализатор. Възможно е да става дума и за корупция. Това са разновидностите да назначиш подобен човек в секретния щат на НСС. Шефът на контраразузнаването може да подвежда, само че не и да бъде измамен. По-опасното е, че Атанасов е измамен, когато е разполагал с цялата мощ и информация на специфичната работа. Днес той още веднъж е в политиката и има запас за въздействие и установяване на кадрови назначения и решения по значими проблеми. Може би след време ще каже, че е бил измамен и с кандидатурата на внука на Държавна сигурност Васил Терзиев, който издигнаха за кмет на София. Тази кандидатура е засегнатост към хора, които стоят години наред зад сякаш десните политици, каквато засегнатост за почтените хора бе и наличието на Трактора в ДАНС и НСС. Атанасов е от групата политически измамници и ренегати, а това се отнася за целия тим на Демократична България.

-Отворихте тематиката за Васил Терзиев, само че той направи опити за разграничение от Държавна сигурност и комунистическия режим, даже е подготвен да бъде отстранен паметника на руския окупатор в София.

-Дълбоко нямам доверие в искреността на Терзиев. Говори това, което са му споделили да приказва, за какво години наред мълча по тези значими за обществото тематики. А приказките му за паметника са тотално сбъркани. Тук не става въпрос за решение на архитектурен или механически проблем, а за политическо решение. Става дума за знак и то геополитически, както към Русия, по този начин и към нашите съдружници от НАТО. Ако махнем този монумент България ще покаже, че не поддържа Русия и твърдо се приобщава към евроатлантическия свят. Махането на омразния паметник значи и възобновяване на историческа истина – България не е освобождавана от никого, превзета е. А най-големия цинизъм е да сме признателни на поробителите си. Като приказваме за този проблем, ще ви кажа позиция и като строителен инженер. Единствено стойност имат барелефите като детайли от паметника. Могат оптимално безвредно да бъдат демонтирани и преместени в музея на социалистическото изкуство. Монументът на самия монумент е една куха бетонна тръба. Защо би трябвало да се вършат геофизични разбори и градивно снимане, за какво би трябвало да се събира спомагателна документи, откакто става дума не за пренасяне, а за ремонт. Това се изисква когато се прави реорганизация, а в тази ситуация не става дума за това, а за ремонт. Това, което би трябвало да се направи е да се огледат скулптурните групи по какъв начин да бъдат демонтирани, а всяка една от тях не тежи повече от 4-5 тона. Сега се оправдават, че нямат място в музея. Това е несериозно. Паметникът би трябвало да бъде ограден и обезопасен с ограда, тъй като е рисков и падат плочи, а вътре не би трябвало да влизат хора. Цялата интервенция може да стане за 10 дни и в случай че през днешния ден решат да работят, до 9 септември би трябвало да бъде махнат като другарски привет към русофилите. Всички други позиции и обструкции издават отвращение, партийни сметки и ползи. Сега си вършат сметки дали това унищожаване няма да повлияе върху избора на Васил Терзиев. И ГЕРБ мълчат и си вършат сметки. Заради това и думите на Васил Терзиев по тематиките за Държавна сигурност и паметника са неубедителни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР