Политиците на новия морал и нулевата корупция, и радетелите на

...
Политиците на новия морал и нулевата корупция, и радетелите на
Коментари Харесай

Адвокат Росен Димитров: Новият елит ще осъществява такъв демократичен контрол чрез тоталитарни средства, както лидерът му Кирил Петков постига леви цели с десни методи

" Политиците на новия морал и нулевата корупция, и радетелите на демокрацията и законността, към този момент не се и тормозят намерено по малкия екран, и от трибуната на Народното събрание да показват концепциите си за цялостен “демократичен “ надзор. Вероятно новият хайлайф ще реализира подобен либерален надзор посредством тоталитарни средства, както водачът му Кирил Петков реализира леви цели с десни способи. Тоест демократично ще реализираме Вся власть — Советам! " Това споделя в изявление за Бейкинг нюз юристът Росен Димитров.

" Депутатите от Политическа партия и Демократична България, желаят, а с оставката на Сотир Цацаров към този момент съумяват, да упражняват стремежи от тях надзор. Още напълно малко и този надзор ще стане цялостен и ще се разпростре върху правосъдната власт. Съдебната власт се реализира освен от прокурори, а и от съдии, правосъдни заседатели, следователи. От тук към този момент всеки може да се досети какво ще стане в случай че Правителството и Народното събрание, състоящи се от новите партии на морала, стартират да управляват и правосъдната система – т.е. изпълнителната и законодателната власт да се разпореждат и със правосъдната ", прецизира юристът.
свързани новини77975на 13.01.2022
Той разяснява и избора на Галина Захарова за ръководител на Върховния касационен съд.

" Мисля, че е редно като разясняваме избора на Главния прокурор и на ръководителя на Върховния касационен съд да създадем дребна параленост сред тях. Преди да бъде определен на длъжността „ Главен прокурор”, Иван Гешев бе заместник-главен прокурор. Преди на бъде определена за ръководител на Върховен касационен съд Галина Захарова бе заместник-председател на Върховен касационен съд. Иван Гешев бе определен с 20 гласа “ЗА “ и Галина Захарова беше определена с 20 гласа “ЗА “. Иван Гешев получи цялостна поддръжка от прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет и Галина Захарова получи цялостна поддръжка от съдийската гилдия във Висш съдебен съвет. И Иван Гешев, и Галина Захарова считат, че мястото на прокуратурата е в правосъдната власт. И Иван Гешев, и Галина Захарова бяха определени по разпоредбите, направени от водача на Демократична България Христо Иванов при т.нар „ правосъдна промяна “, прокарана от него през 2016 година, когато бе министър на правораздаването на Бойко Борисов. И Иван Гешев, И Галина Захарова произлизат от средите, които ще ръководят. И най-важното, както казахте, и Иван Гешев, и Галина Захарова бяха единствени претенденти за високите постове, които заемат ", сподели юристът.

" Защо тогава е това разнопосочно говорене и другите оценки освен на качествата на двамата, ами и особеното пояснение на обективните обстоятелства, и процедури. Защо при Гешев Данаил Кирилов – тогавашен министър на правораздаването бе разкъсван, че не предложи различен претендент, а сегашният министър на правораздаването Надежда Йорданова не е? Защо тогава изборът на един претендент бе избран от демократичните медии като “състезание с един кон “, а този на Захарова не е? Как по този начин при Гешев беше обосновавана тезата, че избор на един претендент не е избор, а назначение, а в този момент при Захарова няма назначение, а избор? Той се назовава политическа обстановка и политически ползи за политическо преодоляване на единствената неовладяна власт от новия политически хайлайф – правосъдната. Нарича се и преодоляване на медиите, които ловко прокарват мечтаните на новия хайлайф тези, колкото и те да опонират на действителността. Тук се сещам и за брутално изкривеното от медиите публично схващане за големите пълномощия на Главния прокурор, въпреки той да няма никакви действителни законови права да управлява прокурорите, само че това е друга тематика ", безапелационен е Росен Димитров.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР