Политиците декларираха имуществото си пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Няма изненади

...
Политиците декларираха имуществото си пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Няма изненади
Коментари Харесай

Какво притежават управляващите?

Политиците заявиха имуществото си пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Няма изненади в декларациите. Безспорно от изнесеното имущество излиза наяве, че най-богат в кабинета е министърът на превоза Николай Събев. Той има 24 парцела измежду които две къщи в София и две в Испания. Спестяванията декларирани от министъра възлизат на 15 млн. лв.. Събев е акционер и в една от най-големите куриерски компании у нас. Самият той разполага и с четири автомобила.

Сред министрите с доста парцели са още вицепремиерите Даниел Лорер и Бойко Рашков. Лорер, дружно със брачната половинка си Виолета, която е началник на кабинета на финансовия министър, имат 29 парцела. Двамата разполагат със сметки както у нас, по този начин и в чужбина. Виолета Лорер има над 20 хиляди евро депозит на открито и 4000 лв. у нас. Съпругът ѝ - Даниел разполага с 91 333 евро спестявания зад граница и над 37 хиляди лв. у нас. Лорер е притежател и на скъпи бумаги.

Силовият министър Бойко Рашков има 22 парцела. Сред тях са три жилището в София, две къщи и двор в село Антон и два жилището в Несебър. Рашков също по този начин е притежател на два автомобила и има 645 хиляди лв. инвестиции в пенсионни и капиталови фондове. Също по този начин разполага с кредитна карта с предел 10 хиляди лв. и банков депозит за 158 138 лв..

Сред ръководещите с най-големи заеми е вицепремиерът Гроздан Караджов. Той е съдлъжник по заем от 1,3 млн. лв. дружно със брачната половинка си. Също по този начин има и заем за 546 861 лв.. Отделно Караджов обаче разполага с апартамент в италианската столица Рим от 298 кв. м. В София семейство Караджови имат апартамент и къща с двор, както и наследствена вила в село Виноградец. Домакинството разполага и с пет автомобила. Наличните средства на вицепремиера са 26 хиляди каузи, а спестяванията - 68 хиляди лв..

Председателят на Народното събрание има апартамент в София, два автомобила и 18 466 лв. депозит.

Премиерът Кирил Петков няма лично жилище, а живее чартърен в София. Той и брачната половинка му имат два автомобила. Наличните му средства са 50 хиляди лв., а спестяванията - 1,14 млн. лв.. Петков е и притежател на сладкарницата на жена си.

Вицепремиерът Асен Василев има дребен апартамент в София с повърхност 54 кв.м. Той няма кола, няма и влогове. Наличните му средства възлизат на 66 066 лв..

Вицепремиерът Корнелия Нинова има дружно със брачна половинка си апартамент в София, гараж и ателие. Също по този начин е притежател на 1/6 от апартамент в гр. Мизия, има и един автомобил. Нинова разполага с 5000 лв. налични средства и депозит за 50 хиляди лв..

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов не е заявил недвижимо имущество. Той обаче разполага с депозит от 300 хиляди лв. и 30 хиляди лв. налични средства.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ има апартамент в София, 30 хиляди налични средства и 500 хиляди депозит. Председателят на Да България Христо Иванов също има апартамент в СОфия,10 хиляди лв. в брой и 14000 лв. влог.

Костадин Костадинов, водач на Възраждане, разполага с вила край Варна, 8000 лв. налични пари и 5000 лв. влог.

Представителите на властта са длъжни да заявяват своето имущество пред КПКОНПИ, както и смяна в него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР