Политици се заиграват със страховете на хората, но с десетилетия

...
Политици се заиграват със страховете на хората, но с десетилетия
Коментари Харесай

Министър Никола Стоянов се срещна с граждани от Монтана

Политици се заиграват със страховете на хората, само че с десетилетия Северозападна България изостава в икономическото си развиване. Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов на среща с жители от Монтана. Той показа евентуалния капиталов интерес към язовир Огоста и отговори на въпросите на хората.

„ Държавата досега не е поемала никакви задължения, само че на база декларирания интерес е образувана работна група за изследване на опциите за осъществяване на сходен план у нас ”, сподели министър Никола Стоянов.

Той изясни още, че на този стадий се проучва кардиналната догадка за слагане на фотоволтаици на водна повърхнина, а не съответно за язовир Огоста. По думите му все още е ясно, че ще са нужни законови промени, в случай че се следва тази посока. „ Ще би трябвало да изчакаме сформирането на Народно заседание и то да прегледа съответни оферти. Важно е обаче хората да имат информация. Затова за мен бе доста значимо да отговоря персонално на всичките ви въпроси ”, уточни министър Стоянов.

Икономическият министър акцентира, че в предизборна обстановка се спекулира със страховете на хората. „ Последната дума дали сходен план да се осъществя на язовир Огоста или въобще в района, ще имат локалните хора ”, акцентира Никола Стоянов. Той означи обстоятелството, че от ден на ден страни освен в Европа, само че и в света построяват сходни планове и това се обрисува като световен модел в региона на силата от възобновими източници.

„ Проучваме международния опит и ще откроим положителните и работещи решения ”, сподели още министър Стоянов. Той обясни, че се следи наклонност и от ден на ден компании желаят да влагат в местоположения, които имат на място сила от възобновими източници. „ В бъдеще районите, в които има сходни мощности ще бъдат и по-атрактивни за вложителите ”, сподели още икономическият министър.

Повече от 200 души пристигнаха да беседват през днешния ден с министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов в Монтана.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР