Политици, журналисти и коментатори в Полша са разделени на два

...
Политици, журналисти и коментатори в Полша са разделени на два
Коментари Харесай

В Полша объркани за механизма за върховенството на закона

Политици, публицисти и коментатори в Полша са разграничени на два лагера тази заран : тези, които споделят, че механизмът за върховенството на закона е блокиран от Варшава и Будапеща и тези, които настояват, че не е блокиран, осведоми " Политико ".

Представители на полското държавно управление, водени от премиера Матеуш Моравецки, настояват, че в случай че Европейската комисия желае да ограничи евросредствата за страна поради нарушение върховенството на закона, ще би трябвало да получи утвърждението на Съвета на Европейски Съюз (с квалифицирано мнозинство) и по-късно на Европейския съвет (единодушно). Това на практика прави невероятно блокирането на евросредства.

Но полски опозиционни политици, а също и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен оповестиха, че квалифицирано болшинство в Съвета e задоволително. Объркването наподобява идва от ситуацията, в което се споделя, че " Европейският съвет ще се обърне бързо към въпроса ", само че явно никой не знае по кой " въпрос ".

По-рано през днешния ден Унгария и Полша оповестиха победа. Те са похвалиха, че са осуетили опити евросредствата да се обвързват със спазването на върховенството на закона.

Лидерите на 27-те страни членки реализираха историческо съглашение от 750 милиарда евро за възобновяване от пандемията, лишила живота на 135 00 души в Общността.

Фондът за възобновяване, който е формиран от 390 милиарда евро безплатна помощ и 360 милиарда евро заеми , ще бъде прикован към Многогодишната финансова рамка (2021-2027) от 1,074 трилиона евро. Евролидерите договориха финансов пакет от общо 1,82 трилиона евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР