Политици и официални представители в Брюксел изразяват своите опасения към

...
Политици и официални представители в Брюксел изразяват своите опасения към
Коментари Харесай

„Политико”: Критики от Брюксел заради ролята на Патриотите в Председателството

Политици и публични представители в Брюксел показват своите опасения към идното ротационно председателство на Европейския съвет, което България ще поеме през януари, написа изданието „ Политико ”. По време на шестмесечното председателство министрите от обединението „ Обединени патриоти ” ще играят водеща роля в Съвета на Европейски Съюз.
Това буди опасения, защото обединението е формирана от три крайнодесни партии, за които е известно, че водят расистка политика във връзка с ромското малцинство в страната и упражняват принуждение, с цел да се оправят с мигрантите от нахлуване в Европа, написа създателят на текста Хари Купър, цитира bTV.

Той напомня, че един от водачите на обединението – зам.-министърът Валери Симеонов, обществено е описвал ромите като „ диви маймуни”. Министърът на защитата Красимир Каракачанов, въпреки това, е заявявал, че НАТО и Европейски Съюз би трябвало да спрат пътя на мигрантите към Европа и с оръжие.

„ Във време, в което президентът на Съединени американски щати поддържа симпатизанти на нацистката концепция, би трябвало да се убедим, че президентството на Съвета ще се сплоти към това, че няма място за фашистки хрумвания в ЕС”, е представен да декларира някогашният министър-председател на Белгия Ги Верхофстат.

Председателят на групата на Европейската национална партия Джоузеф Дол дефинира „ Обединените патриоти” като недопустим съдружен сътрудник. Националистическото обединяване номинира четири министри в състава на настоящото държавно управление – двама от тях – партийните водачи на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация Симеонов и Каракачанов, са вицепремиери.

По време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз актуалният министър на стопанската система, Емил Караниколов, ще води Съвета по конкурентоспособност. Дейностите му ще са свързани със законодателството на вътрешната търговия.

В някои случаи националистическата политика на партиите се трансформира в настояща. По-рано тази година Симеонов и Каракачанов поддържаха протестиращи на българо-турската граница. Исканията им бяха за прекъсване на етнически турци от присъединяване в изборите.

Пред Би Би Си Валери Симеонов съобщи, че България няма потребност от необразовани имигранти. Според него те имат друга просвета, друга вяра и даже разнообразни привички. Той ще се занимава с интеграцията на етническите малцинства по време на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз – неуместен поврат, по мнението на някои европейски политици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР