Политико“ публикува проучване, проведено сред привърженици на Републиканската партия на

...
Политико“ публикува проучване, проведено сред привърженици на Републиканската партия на
Коментари Харесай

Рон ДеСантис изпреварва Доналд Тръмп като кандидат за президент сред републиканците

„ Политико “ разгласява изследване, извършено измежду последователи на Републиканската партия на Съединени американски щати. То е имало за цел да откри равнището на поддръжка за претендентите на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година Резултатите демонстрират, че републиканците са по-склонни да поддържат губернатора на Флорида Рон Десантис, в сравнение с някогашния президент Доналд Тръмп.

Медията интервюира 187 ръководители на комитети на Републиканската партия в регионите на Съединени американски щати. Един от въпросите беше дали те биха били подготвени да поддържат един от посочените политици на президентските избори. Половината от интервюираните към момента не са взели решение. 19% са подкрепили Рон ДеСантис, а 17% - Доналд Тръмп. При това Рон Десантис не е оповестил публично решението си да се кандидатира.

Освен това респондентите бяха запитани кого биха желали да поддържат на изборите. 73% от интервюираните биха подкрепили Рон ДеСантис, а 43% - Доналд Тръмп. Ники Хейли, различен закостенял претендент, е предпочетена от 36% от интервюираните.

Последният въпрос моли членовете на Републиканската партия да посочат претенденти, които не биха желали да видят на изборите. 39% от интервюираните показват Доналд Тръмп. Рон ДеСантис е упоменат от 9% от интервюираните.

На 5 март Консервативната конференция за политическо деяние разгласява изследване, съгласно което Доналд Тръмп е най-популярният претендент за президент на Съединени американски щати през 2024 година В тази анкета той получи 62% от гласовете, до момента в който Рон ДеСантис - 20%.

Доналд Тръмп разгласи желанието си да се кандидатира за президент на Съединени американски щати през ноември 2022 година Той беше отпред на Съединени американски щати в интервала 2017-2021 година През 2020 година Тръмп загуби изборите от демократа и сегашен президент на Съединени американски щати Джо Байдън. Байдън към момента не е взел дефинитивно решение за преизбирането си.

Въпреки че Рон ДеСантис към момента не е оповестил кандидатурата си, той се преглежда като най-сериозния евентуален кандидат за Доналд Тръмп измежду републиканските политици. В началото на март той приказва в Калифорния, с цел да осъди демократичната идеология, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР