Политиките по заемите на Международния валутен фонд подкопават целите на

...
Политиките по заемите на Международния валутен фонд подкопават целите на
Коментари Харесай

Експерт: Политиките на МВФ подкопават правата на човека


Политиките по заемите на Международния валутен фонд подкопават задачите на Организация на обединените нации за правата на индивида и развиването, твърди самостоятелен специалист, помощник на филантропичната организация.

Според него, в страните, които са изправени пред беднотия и здравни рецесии, такива политики могат да отслабят обществените разноски и да попречват зачитането на правата на индивида и да доведат до увеличение на безработицата, понижаване на трудовите стандарти и увреждане на публичното здраве и околната среда.

"Човешките права в кредитирането към този момент не могат да бъде пренебрегвани", написа Алфред де Заяс, претрупан от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида с отговорността да предизвиква справедливостта в интернационалния ред.

"Изразявам страдание от обстоятелството, че практиките на интернационалните финансови институции по кредитиране от време на време опонират на задачите на Организация на обединените нации освен в региона на правата на индивида, само че и в постигането на задачите за стабилно развитие".

В отчета си той съобщи, че МВФ упорства за нападателна приватизация и строги ограничения.

„ След политическите рецесии и по време на задължения и стопански разтърсвания в Гърция, Аржентина и Тунис, политиките на МВФ постановат рискови условия, които изискват съкращения в обществените разноски, до момента в който милиони нямат достъп до здравни грижи или са безработни, само че не получават компенсации за безработица. Тази година финансовата институция отсрочи изплащането на заеми на Тунис, като изиска приватизацията на държавните банки и премахването на 10 000 работни места в обществения бранш ”, показва Де Заяс.

Експертът също по този начин цитира научен коментар, съгласно който изискванията за поддръжка от МВФ - които изискваха кредитополучателите да показват бърз напредък и консервативна фискална политика - отслабиха способността на африканските страни да отговорят на епидемията от ебола през 2014 година /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР