Политиката за равнопоставеност между половете бележи голям регрес и се

...
Политиката за равнопоставеност между половете бележи голям регрес и се
Коментари Харесай

Политиката за равнопоставеност между половете регресира, тревожи се Йотова

Политиката за равнопоставеност сред половете бележи огромен декаданс и се намира все по-надолу в дневния ред на обществото. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова при разкриване на полемиката, отдадена на " Правата на дамите ", която се организира в София.

Регресът, по думите й, се дължи най-много на финансовата, стопанска и икономическа рецесия, завладели света .

Йотова напомни рубриката на предаването " Панорама " - " Къде сме ние? ": " С помощта на тази графа бих желала да направя една статистика за настройките на българското общество за равнопоставеността сред мъжете и дамите. "

Йотова изрази страдание, че разликата в заплащането сред мъжете и дамите остава. Най-ниските стойности на разминаване са 5% в Италия, а най-високите в Естония - 27%.

Безработицата също е по-висока при дамите, в сравнение с при мъжете. За дамите тя е 25%, а за мъжете едвам 19%.

Йотова добави, че най-високият % на дами в ръководството на компании в цяла Европа е във Франция, с близо 40% присъединяване.

7% от европейските жители регистрират, че би трябвало да има присъединяване на дамите в парламентарните среди. Други 70% от европейските жители акцентират, че би трябвало да има законодателни ограничения за равнопоставеност сред мъжете и дамите.

В друго изследване 86% от европейските жители считат, че могат да бъдат показани от дами политици, сподели още Йотова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР