Политиката отново може да нанесе сериозен удар по спорта. Това

...
Политиката отново може да нанесе сериозен удар по спорта. Това
Коментари Харесай

Олимпиадата е под заплаха! САЩ готвят закон срещу Пекин 2022

Политиката още веднъж може да нанесе сериозен удар по спорта. Това е на път да стане, откакто американски сенатори предложиха корекция в законопроекта за военния бюджет на Съединени американски щати, която да послужи като инструмент за дипломатически протест на зимните олимпийски игри в Пекин `22. Тя би трябвало да бъде прокарана във версията на Закона за националната защита (NDAA) за 2022 година - нормативен акт, обновен годишно от 1961 година насам.

Поправката планува възбрана за харчене на федерални средства за образуване на пътешестване и настаняване на държавни чиновници в Китай по време на XXIV зимни игри (4-20 февруари). Спортистите обаче ще получат нужните средства за присъединяване в игрите, което съгласно републиканеца Мит Ромни е " сериозно значимо ".

" Само по този метод ще нараним китайската комунистическа партия, а няма да накажем нашите американски спортисти ", акцентира Ромни, движещ законопроекта. Съавтори на поправката са съпартиецът му Тод Йънг и демократите Тим Кейн и Ед Марки, като и четиримата са членове на Комисията по външни връзки на Съединени американски щати.

Ако поправката бъде призната, държавното управление на Съединени американски щати няма да има представител в Пекин по време на игрите. През това лято Щатите изпратиха в Токио 2020 първата дама Джил Байдън, напомня " Сега ".

Още през юни сенатът написа законопроект, призоваващ за дипломатически протест на зимните игри. Поправката предвиждаше необятен набор от ограничения, ориентирани против връзките с Пекин, икономическото въздействие и външната политика.

Също като версията на Ромни и тя забраняваше държавно финансиране за пътешестване на държавни чиновници до Китай. Заради забавянето на оня законопроект в Камарата на представителите обаче Мит Ромни предложи опция със подобен текст през Закона за защитата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР