Политиката не е нещо запазено само за управляващите, защото всеки

...
Политиката не е нещо запазено само за управляващите, защото всеки
Коментари Харесай

Папата: Политиката не е само за управляващите

Политиката не е нещо непокътнато единствено за ръководещите, тъй като всеки е виновен за живота на града, съобщи папа Франциск в първата си работа на новата година.

" Нека не мислим, че политиката е непокътната единствено за ръководещите. Всички отговаряме за живота на града, за общото богатство и всеки би трябвало да даде приноса си в работа на мира ", сподели папата в отбелязвания през днешния ден Световен ден на мира, чиято тематика за тази година Франциск дефинира като " Добрата политика е в работа на мира ".

В проповедта си Франциск бърна внимание на майчинството, като съобщи, че светът е късоглед, в случай че гледа към бъдещето без " майчин взор ", предадоха още международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Такъв свят може и да усили облагите си, само че повече няма да гледа на другите като на деца. Той ще прави пари, само че не за всеки. Всички ще живеем в една къща, само че не като братя и сестри. Трябва да научим от майките, че героизмът се демонстрира в саможертвата, силата се демонстрира в състраданието, а мъдростта се демонстрира в кротостта ", сподели още папата.

Вчера беже обявено, че представителят на Ватикана Грег Бърк и неговата заместничка Палома Гарсиа Овехеро са се отдръпнали ненадейно от постовете си и Франциск е приел оставките им .

В известието не се посочваха аргументи за напускането на американеца Бърк и испанката Овехеро. Преди две седмици обаче папата назначи близкия му италиански публицист Андреа Торниели за шеф на всички връзки в папската страна. Освен това той уволни дългогодишния основен редактор на ватиканския вестник " Осерваторе романо ".

Бърк написа в Туитър, че той и Овехеро напущат, тъй като съгласно тях " по времето на промени в връзките на Ватикана " е най-добре Светият отец да има цялостната независимост да образува нов екип.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР