Политиката на Вашингтон и европейските му съюзници да превърнат Украйна

...
Политиката на Вашингтон и европейските му съюзници да превърнат Украйна
Коментари Харесай

Лавров: Политиката на Вашингтон и европейските му съюзници да превърнат Украйна в антируски плацдарм достигна точката, от която няма връщане

Политиката на Вашингтон и европейските му съдружници да трансфорат Украйна в антируски плацдарм доближи точката, от която няма връщане. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на държавен час в Държавната дума, оповестяват съветски медии.

Лавров акцентира, че неразделна част от настоящия курс на Запада е „ многогодишното въздържане на Русия “, в това число посредством разширението на НАТО по посока на съветските граници, както и „ превръщането на братска Украйна в антируска “, в русофобска военна опора. "

" През последните години тази линия на Вашингтон и европейските спътници доближи точката, от която няма връщане ", сподели още Лавров.

Според Лавров Москва от дълго време не си прави илюзии по отношение на " същинските планове на западняците: „ Помним по какъв начин те не извършиха съответните политически отговорности, дадени на руското управление да не уголемяват Северноатлантическия алианс, по какъв начин Германия, Франция и Полша, отказвайки подписите си под съглашението сред някогашния президент на Украйна Виктор Янукович и опозицията в действителност глоби кървясъл държавен прелом в Киев през февруари 2014 година под искрено нацистки, расистки лозунги “, разяснява Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР