Политиката на САЩ в Сирия създава предпоставки за сформиране на

...
Политиката на САЩ в Сирия създава предпоставки за сформиране на
Коментари Харесай

Анкара: Ислямска държава ще бъде наследена от по-опасни терористи

Политиката на Съединени американски щати в Сирия основава предпоставки за съставяне на нови терористични организации в района, съобщи министърът по евроинтеграцията на Турция Йомер Челик пред Анадолската организация, представена от БГНЕС.

Той счита, че е допустимо напъните на съдружниците да доведат и до решаването на краткосрочни цели като ликвидирането на "Ислямска страна ", само че се основават условия за основаване на нови терористични формирования, сходни на ислямските джихадисти. Челик е безапелационен, че "Ислямска страна " ще бъде наследена от доста по-опасна терористична организация. Той направи паралел сред обстановката в Близкия Изток и тази в Афганистан.

"Борбата с врага не би трябвало да се води посредством привличането на терористичните групировки към реализацията на проектите. След известно време тези "съюзници " се оказват опасност от интернационален мащаб. Талибаните и "Ал Кайда " бяха употребявани срещу трети сили, а след това се трансфораха в доста сериозен проблем ", показва Челик.

Той още веднъж укорява Европейски Съюз поради неизпълнените финансови задължения във връзка с бежанците. "За потребностите на сирийските бежанци в Турция Европейски Съюз отдели едвам 899 млн. евро от обещаните 3 милиарда. В същото време Брюксел твърди, че е обезпечил 2,4 милиарда евро, от които 1,6 милиарда са обвързани със съглашението. Всичко това е необяснимо при съществуването на съответна рецесия и хора, които се нуждаят от помощ ", споделя основният договарящ за еврочленството.

Според него Европейски Съюз няма правото да трансформира механизма за подготовката на бюджета и отделянето на средства за помощи, а европейските водачи би трябвало да са наясно с безпокойството на Анкара в това отношение. Челик упреква страните в Европа, които одобриха деятели на организацията ФЕТО на Фетхуллах Гюлен и им оказват сериозна помощ по този начин, както и на терористите от ПКК.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР