Политиката на Министерството на икономиката и индустрията за намаляване на

...
Политиката на Министерството на икономиката и индустрията за намаляване на
Коментари Харесай

Зам.-министър Данчев и Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество обсъдиха въвеждане на дуалното обучение в България

Политиката на Министерството на стопанската система и промишлеността за понижаване на дефицита на квалифицирани фрагменти за бизнеса и превъзмогване на растежа на младежка безработица в страната е ориентирана към по-широко консолидиране на дуалното образование в страната.

Това беше очебийно по време на среща сред заместник-министъра на стопанската система и промишлеността Димитър Данчев с представители на Швейцарската организация за развиване и съдействие (SDC). От страна на организацията в срещата участваха Томас Щауфер и Франц Кел.

„ В поддръжка на бизнеса Министерството създаде Информационна база данни, която сплотява работодателите, предоставящи образование посредством работа на възпитаници. В нея все още са включени 89 предприятия, 806 възпитаници, искащи да се включат в образованието и над 400 възпитаници и младежи, които се образоват “, съобщи зам.-министър Данчев. Той показа и дълготрайните ограничения за поощряване на работодателите, които ползват дуално образование на фрагменти и за поддръжка за предприятията, които интензивно наемат младежи за образование посредством работа.

Представителите на SDC обявиха поддръжката си към дейностите на министерството и показаха своя опит и положителни образци от въвеждането на дуалното образование в Швейцария. През септември 2022 година държавните управления на двете страни подписаха Програма за съдействие, която планува Швейцария да поддържа България в реализацията на основни цели, един от които е дуалното обучение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР