„Политиката на България по отношение на военната подкрепа за Украйна

...
„Политиката на България по отношение на военната подкрепа за Украйна
Коментари Харесай

Нейнски: Да си демократ означава да правиш жертви за демокрацията - да се откажем от руски нефт

„ Политиката на България във връзка с военната поддръжка за Украйна не е добра за нейната известност, сходни решения водят до разколебаване на нашите съдружници. “

Това разяснява някогашният външен министър Надежда Нейнски по БТВ.

Според нея ембаргото върху съветския нефт е значима стъпка, въпреки и закъсняла.

„ Основното терзание на цивилизования свят е, че без значение от глобите, които са наложени на Русия, доставките, които тя прави на газ и нефт, всъщност са в пъти по-голяма облага и се налива непосредствено и безусловно във войната, която тя води в Украйна. Тоест не можем да чакаме глобите да бъдат ефикасни, в случай че в същото време Европа и светът купуват газ и нефт от Русия. В този смисъл тази мярка, въпреки и закъсняла, считам, че в действителност има късмет да повлияе на хода на война “, добави Нейнски.

По думите й че поддръжката за Украйна ще се усилва.

„ Тя се комбинира със глобите. Също по този начин можем да кажем, че работят в комплект “, сподели Нейнски и разяснява настояването ни за изключение за ембаргото на съветски нефт.

„ България непрекъснато да изважда причини - или ще са избори, или ще бъде комплицирана икономическата обстановка, а в последна сметка да си демократ не се мери по това какви заявки правиш и какви заявления, а по това каква всеотдайност си подготвен да дадеш в името на демокрацията “, добави някогашният външен министър.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР