Политиката е отношение към другите, тя е и психология донякъде.

...
Политиката е отношение към другите, тя е и психология донякъде.
Коментари Харесай

Д-р Михайлов: Нужна ни е коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ, проблемът е, че са манталитетно различни

Политиката е отношение към другите, тя е и логика на психиката ненапълно. Твърде значимо е да се разбере какво стимулира вота. Избирателят се научи за тези 30 година да реагира в изборния ден с едно изключително възходящо предпочитание - най-малко в една чезнеща част от българския изборен корпус, самобитен вкус да гласоподава. Опреснява се възприятието за общественост, тъй като ние избираме власт, т.е. тези хора, които са натоварени да упражняват властта. Така разчете обстановката към последните избори психиатърът доктор Николай Михайлов в студиото на Би Ти Ви.

Според него българската народна власт е слаба. Българските политици като персонификация на демокрацията, си споделя народът, не се оправят или се оправят зле. Има някои хора, които наподобява са министри за хората, а депутатите наподобяват като хора за себе си. Парламентът има извънредно невисок рейтинг, изключително когато се развихря спектакъл там. А то няма друга – първо, тъй като има хора, които са в Народно събрание извънредно инцидентно, те са от улицата, а отговорността му е да натиска копчето и да практикува някаква преданост, от тях не се чака някаква политическа отговорност, разяснява психиатърът.

По думите на доктор Михайлов ГЕРБ и Политическа партия са българските политически племена – ГЕРБ са почвата, Борисов е фолклорен човек, който умее да комуникира с хората. А Политическа партия са друга буря, имат симулирана връзка с почвата, те са градските избираеми. Те осъществят личното си желания и то с известно омерзение към почвата. С други думи, ГЕРБ е това, което беше през 90-те години Българска социалистическа партия, а Политическа партия - са някаква прилика на Съюз на демократичните сили в това време.

Психиатърът означи, че Петков и Василев са се провалили по време на своето ръководство. Нещо от тяхната първична харизма изтля, хората са уверени, че не могат да изведат страната. Следователно е нужна коалиция. Но казусът е, че те са манталитетно разнообразни. От друга страна - нито една от партиите не може да почине, не може да се самоубие, ще им се сърдят електоратите, уточни доктор Михайлов.

Той предвижда, че Политическа партия и Демократична България може би ще бъдат подмамени да влязат в някакъв вид коалиция от Борисов, който е занаятчия на задушаването на съдружния сътрудник в прегръдка. В последна сметка той ще ги заведе някъде, ще ги докара до локалните избори и там ще се опита да се разправи с сътрудниците си.

Борисов може да бъде подложен на критика, само че той съставлява едно живо удостоверение, че водачът на опозицията не би трябвало да бъде задържан при никакви условия. Това е нарушение, този абортиран арест, прави съдружното съглашение сред Борисов и Петков мъчно. В прочут смисъл Политическа партия са обречени на финален банкрут, нещо сходно на Национална движение „Симеон Втори", тъй като те са сезонна история, обвързвано с едно доказуемо съмнение за някакъв бизнес план, разяснява психиатърът.

На финала на диалога той изрази своето мнение какво ще последва след тези избори. Д-р Михайлов посочи, че и хората, които не гласоподаваха, и тези които гласоподаваха имат друга от партийната логичност. И всеки разумен човек има две неща мислено – той желае гаранции за мир и сигурност за хляба си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР