Политикът Леонид Гозман беше задържан в Москва. Той беше обявен

...
Политикът Леонид Гозман беше задържан в Москва. Той беше обявен
Коментари Харесай

Арестуваха политика Леонид Гозман, обвинен по дело за второ гражданство, обявен за „чуждестранен агент“

Политикът Леонид Гозман беше арестуван в Москва. Той беше разгласен за федерално търсене по наказателно дело за неуведомяване за второто си поданство (член 330, параграф 2 от Наказателния кодекс). Това оповестява " ОВД-Инфо ", представено от kasparov.ru, базирайки се на юриста Михаил Бирюков.

Гозман е арестуван на метростанция " Фрунзенская " благодарение на система за различаване на лица и е отведен в московското 1-во полицейско ръководство, ситуирано покрай станция метростанция " Комсомолская ".

Политикът получи израелско поданство през 2018 година, само че уведоми миграционната работа за това едвам година по-късно. През май Министерството на правораздаването вписа Гозман в регистъра на по този начин наречените „ задгранични сътрудници “. През юни политикът се върна в страната. Той назова решението си " честен, а не политически избор ".

Делото за неуведомяване за съществуването на непознато поданство против Гозман беше намерено през април, само че стана известно едвам през юли. Така политикът се трансформира в следващата жертва на путиновия режим.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР