Политика цитира доклад за пазара на наркотици за 2018 г.,

...
Политика цитира доклад за пазара на наркотици за 2018 г.,
Коментари Харесай

Сърбия е пълна с малки Ескобари, част от Балкански картел във възход

" Политика " цитира отчет за пазара на опиати за 2018 година, показан неотдавна и който постоянно загатва сръбски проведени незаконни групи , оповестява " Танюг ".

" Сърбия е цялостна с дребни Eскобари ", е заглавие на белградски вестник, в който се показва, че Сърбия от ден на ден се включва в трафика на опиати в по този начин наречения Балкански картел , който съгласно прогнозите интернационалните полицейски организации се разраства.

Според информацията, сръбското вътрешно министерство удостоверява, че през последните две години в страната са конфискувани повече от 10 тона опиати , четири тона предходната година, а тази година повече от шест, което трансформира 2019 година в рекордната за задържане на опиати, откогато се води статистика.
 Български и румънски нарушители влагат в транспортен бизнес за улеснение на наркотрафика в Европейски Съюз
Български и румънски нарушители влагат в транспортен бизнес за улеснение на наркотрафика в Европейски Съюз

От отчета излиза наяве, че България е част от един от главните коридори за наркотрафик в Европа

Добавя се, че тези статистически данни не включват марихуаната , конфискувана в " Йованица " - 650 кг, подготвени за продажба, и съвсем спомагателни четири тона недопечен опиат.

Дарко Сарич, прочут още като Балкански Ел Чапо и Радосав Цвиович, който мнозина назовават ​​ " Нови Сад Ескобар ", са най-големите дилъри на кокаин .

Що се отнася до хероина , " Политика " показва, че най-голямото задържане тази година в Сърбия е в средата на ноември, когато са открити 77 кг на стойност 5 милиона евро и е задържан обвиненият нарколидер Младен Новакович Точило от село Америчи край Младеновац.
 Арестуван е българин, водил група за трафик на хероин от Турция към Холандия
Арестуван е българин, водил група за трафик на хероин от Турция към Холандия

Гръцки служители на реда следили албанци, хванали и наши от групата

Медията разкрива от отчетите на Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите (EMCDDA) и Европол , че с изключение на обичайно най-големите колумбийски и италиански незаконни групи, групи от Сърбия и Албания получават все по-голямо значение в търговията с кокаин .

" Подчертава се, че сръбските нарушители си сътрудничат добре със своите " сътрудници " от други страни от някогашна Югославия, заради което са наричани " Балкански картел " от европейските служители на реда.

Твърди се, че Балканският картел е формиран от незаконни групи от територията на някогашна Югославия , а " най-представени са сърбите, хърватите и черногорците, които си сътрудничат добре между тях, само че и със своите съседи: албанци, българи и италианци ".
 Българи са хванати с хероин в Италия
Българи са хванати с хероин в Италия

Акция на полицията на Апенините

" Политика " припомня, че за разлика от кокаина, който идва от Латинска Америка , хероинът идва от изток - основно от Афганистан и в по-малка степен от Пакистан, Иран, източна Турция и страни от Централна Азия .

" Основните пътища за контрабанда на хероин (до страни от Европейски Съюз ) минават през Турция, България, Албания, по-късно през Косово през Сърбия ", написа изданието.

Медията добавя, че когато хероинът идва в Косово, наркокартелите го опаковат в по-малки количества и по-късно го транспортират по земя .
 Испанските управляващи задържаха подводница с 2 тона кокаин
Испанските управляващи задържаха подводница с 2 тона кокаин

Идвала е от Колумбия…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР