Политика на ЕС е да се унищожава родното производство, за

...
Политика на ЕС е да се унищожава родното производство, за
Коментари Харесай

Мляко от млекоматите излиза по-изгодно

Политика на Европейски Съюз е да се унищожава родното произвеждане, с цел да може да има по-голям импорт от други страни, изрече мнението си пред БНР Тодор Ванев - млекопроизводител.
 
" Няма кой да намерения за България. Субсидиите на огромните страни са два пъти повече от нашите. Политиката на работа на страните е доста по-подредена от тази в България, самите страни подкрепят доста повече животновъдите и държат на тях ", разяснява той в предаването " Преди всички ".
 
По думите му нашата страна няма никакво присъединяване в нищо. Според него няма по какъв начин да се постави таван на надценките, каквато желание показаха от служебното държавно управление за справяне със обстановката.
 
" Никой не може да задължи никой търговец да продава нещо на цена, на която каже държавното управление. За да стане това, държавното управление би трябвало да даде някаква дотация, т.е. да доплати разликата до това, на което търговецът е решил да продава. На пазарната стопанска система считам, че няма по какъв начин да стане тази работа ", изясни Ванев.
 
Фермерът има към 500 животни. В последните 2 години разноските са големи, акцентира той и добави, че помощта от страната за изхранване на животните е нищо на този декор: " В последните 2 години фуражите са скочили двойно, разноските са скочили двойно, да не кажа и тройно. Но продукцията ни е с 20-30% нагоре ".
 
Ванев намира решението за себе си с млекомати. С това той се занимава към този момент 10 години. Качеството на млекоматите е доста по-високо от това в магазините, млякото е прясно всеки ден, а цената му е 2 лева, изброи преимуществата той. По думите му цената на млекомата не може да се качи, тъй като средностатистическият българин е на ръба да си покрива разноските. В магазина обаче цената е към 3,5 лева, а цената на мандрата на едро е към 0,80 лева, означи фермерът.

Животновъди: Големите вериги поставят монопол

" За последните 2 години не може да се приказва за облага. Въпросът е да се оцелее и да запазя фермата ", безапелационен бе той.
 
Големите вериги не са български, никой не пази българския интерес, разяснява още Тодор Ванев. " Всеки гледа да си продаде стоката. Наложиха се на пазара, вкараха суровините извън, подбиха цените на българския производител. За мен това е съзнателно ", добави той.

 istock istock
Млекопроизводителят съобщи, че в региона към този момент затворили 2-3 ферми. И още ще има, предизвести той. По думите му всички животновъди работят на загуба.
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР