Политическото време се забърза вече. Ако трябва да говорим за

...
Политическото време се забърза вече. Ако трябва да говорим за
Коментари Харесай

Гарелов: Младите цигани, като чернокожите в САЩ, вече говорят за правата си

" Политическото време се забърза към този момент. Ако би трябвало да приказваме за драматизъм и кое събитие притегля най-голямо внимание, естествено събитията в Габрово притеглят внимание. Но това е един митинг, който тлее доста от дълго време. Така както оставяме гетата и използваме ромите единствено до гласове, без да търсим положителното в тях – ще се стигне до война.

И ето към този момент е налице. Младите роми към този момент приказват за правата си. Подобно на чернокожите в Съединени американски щати ". Това съобщи в предаването  " Офанзива с Любо Огнянов "  по Канал 3 журналистът Иван Гарелов във връзка най-горещата тематика от седмицата в страната, а точно напрежението в Габрово.

" И друго забавно по циганската тематика е: казано е, че би трябвало да има правдивост и да бъдат бутнати противозаконните къщи. Незаконни къщи не би трябвало да има изобщо ", безапелационен бе Гарелов.

" Отчуждението сред хората е тотално. Не единствено те са равнодушни, когато някой страда. Стига се до такава степен, че всички се ненавиждаме. Чувството за неправда, всички се усещат онеправдани.

Има претенденти да овладеят този яд и мисля, че нашите псевдопатриоти се пробват да създадат това. И ненапълно съумяха. Това е за и да бъдат забравени всичките им кавги, с цел да може още веднъж да са в играта.

Забелязвам обаче, че министърът на защитата играе по-умерена роля ", съобщи журналистът.

По тематиката " апартаментгейт " той разяснява: " Мисля, че най-същественото нещо в страната сега са стадиите, през които минава този скандал.

За първи път се случва не знам от по кое време, една медия, която е направила някакво разобличаване, то да се подеме и от други. А в това време някои се пробват да ни убедят, че това са битовизми. Други от умните и красивите, пък приказват, че е значима цената, само че пък всеки би правил сходни далавери.

Тази реакция, този дух, който виждаме, в случай че хората запазят тази неотстъпчивост, без значение кой ще завоюва изборите, ще съумеят ли хората да наложат един нов морал. Това е катарзисът, който не може да преодолеем.

Това е най-важното, което би трябвало да запазим. И освен това състояние няма значение кой ще завоюва изборите ", сподели Гарелов.

" ГЕРБ направиха всичко допустимо по абсурда – и по-точно Борисов – добре премислени ходове и дейности, с цел да резервира облика на партията. Но в това време направиха такива груби неточности... Например опита на Цветанов да влезе през задния вход в Народното събрание. Прав е Борисов да се сърди и може би за първи път приказва намерено против Цветанов. Това напрежение сред обособените фракции в ГЕРБ от ден на ден лъсва. Излиза и звездата на Томислав Дончев и Борисов сякаш го стартира.

Що се отнася до Българска социалистическа партия – те съумяват да запазят своя радикализъм. Като в същото времето се пазят да не са тези, които подклаждат тематиката за жилищата.

Но се стига до парадоксални случаи – тъй като не всеки, който живее в хубаво жилище, е направил нещо нелегално. Важно е по какъв начин добито то, дали е заобиколен закона ", сподели още Иван Гарелов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР