Политическото бъдеще на японския премиер Шиндзо Абе е под въпрос,

...
Политическото бъдеще на японския премиер Шиндзо Абе е под въпрос,
Коментари Харесай

Политическото бъдеще на японския премиер Абе е под въпрос

Политическото бъдеще на японския министър председател Шиндзо Абе е под въпрос , откакто стана ясно, че брачната половинка му е забъркана в кронизъм (шуробаджанащина), оповестяват " Гардиън " и " Блумбърг ".

Правителството на Япония заяви, че имената на премиера, брачната половинка му и финансовия министър са изтри от документи, които са в центъра на скандал със земя през предходната година.

Разкритието заплашва да събори администрацията и икономическата тактика на държавното управление.

Финансовият министър Таро Асо се извини и разясни, че вътрешното следствие продължава, до момента в който в това време опозиционни депутати приканват да подаде оставка . Той призна, че чиновници във ведомството са подправили документите, само че акцентира, че цялата виновност е върху един от подчинените му, който е подал оставка през предходната седмица.

Абе също се пробва да ограничи вредите.

Шиндзо Абе призна, че новите разкрития " могат да подкопаят доверието към цялото държавно управление " и се извини на японците. Преди той съобщи, че ще подаде оставка, в случай че се откри, че той или жена му са забъркани в продажбата на държавна земя с огромна отстъпка на учебно заведение , което има връзки с крайни националисти в Осака.

Финансовото министерство призна, че са въведени корекции в формалните документи , свързани с решението за даване на 85% отстъпа от действителната стойност на земята.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР