Политическо движение Действие на недоволните граждани (АНО) на чешкия премиер

...
Политическо движение Действие на недоволните граждани (АНО) на чешкия премиер
Коментари Харесай

Общинските избори в Чехия: победа с горчив привкус за Андрей Бабиш

Политическо придвижване Действие на недоволните жители (АНО) на чешкия министър председател Андрей Бабиш - главната политическа мощ в страната, завоюва изборите за локални органи на властта горе-долу в множеството административни центрове, само че претърпя мъчителен крах в столицата Прага макар скъпоструващата си акция, осведоми Франс прес.

АНО се наложи във всички районни столици като се изключи Либерец, петия по величина град в страната, сочат обявените през днешния ден публични резултати. Вотът, сбъднат в петък и събота, се преглежда като първо тестване за миноритарния кабинет на партията след назначението му през юни.

Чехия се дели на 13 района, един от които е Прага. На локалните избори през 2014 година АНО се наложи в 9 от 13-те районни центъра, в това число в столицата.

В Прага - град със статут на район, обичайната цитадела на десницата, центристкото придвижване на Бабиш - доста богат предприемач, оповестил се против имиграцията и корупцията, се подрежда този път едвам на пето място.

АНО бе изпреварено от дясната Гражданска демократична партия (ГДП), антисистемната Чешка пиратска партия, самодейността " Прага - на самата нея " и десноцентристката коалиция " Обединени сили за Прага ", заяви Българска телеграфна агенция.

Бабиш следеше с изключително внимание вота в Прага, където досегашният кмет Адриана Кърначова от неговата партия АНО не се кандидатира тази година за поста. Действията й бяха остро подложени на критика по-специално поради транспортните проблеми на града и дребното жилища на налични цени.

" Трябва да печеля в Прага. Прага още веднъж добива основно значение ", съобщи Бабиш преди вота.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР