Политическият съвет на коалиция БСП за България и депутатите в

...
Политическият съвет на коалиция БСП за България и депутатите в
Коментари Харесай

Избраха Корнелия Нинова за председател на Парламентарната група на БСП

Политическият съвет на коалиция " Българска социалистическа партия за България " и депутатите в 47-то Народно заседание избраха Корнелия Нинова за ръководител на парламентарната група и я утвърдиха отпред на екипа за договаряния за сформиране на държавно управление, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Новината оповестява и Нинова в своя профил във Фейсбук.

" Политическият съвет на коалиция " Българска социалистическа партия за България " и депутатите в 47 Народно заседание ме избра за ръководител на парламентарната група и ме утвърди отпред на екипа за договаряния за сформиране на държавно управление ", написа водачът на партията в оставка.

" Предстои Националният съвет на Българска социалистическа партия да дефинира преговорната рамка, да даде мандат за договаряния, да избере преговорния екип и да насрочи дата за Конгрес на партията през януари ", прибавя Нинова.

Тя изрично декларира, че поддръжката на Българска социалистическа партия на балотажа в неделя отива за Румен Радев и Илияна Йотова.

" Политическият съвет на коалиция " Българска социалистическа партия за България " показва поддръжка за кандидат-президентската двойка Радев и Йотова и приканва да се гласоподава ", отбелязва Корнелия Нинова.

Няколко дни тя разгласи решението си на брифинг пред медиите, че подава оставка като ръководител на Българска социалистическа партия поради слабите резултати на изборите.

" Оценявам резултата за Българска социалистическа партия като пагубен, изключително това, че отстъпихме от трето на четвърто място поради вота в Турция. Субективните аргументи са доста и са дълъг диалог, само че аз поемам отговорността. Поемам цялата отговорност и не упреквам никого ",, призна тогава водачът на социалистите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР