Политическият лидер на палестинското движение “Хамас Исмаил Хания (на снимката)

...
Политическият лидер на палестинското движение “Хамас Исмаил Хания (на снимката)
Коментари Харесай

Египет покани лидера на “Хамас” в Кайро за обсъждане парижкото предложение за примирие с Израел

Политическият водач на палестинското придвижване “Хамас ” Исмаил Хания (на снимката) разгласи, че е получил покана от египетските управляващи да посети Кайро за разискване на парижкото предложение за прекъсване на огъня в линията Газа, заяви в. “Ал Ахрам ”, представен от Българска телеграфна агенция.
 
Хания уточни, че е подготвен да дискутира “сериозни ” начинания, които могат да доведат до “всеобхватно ” помирение. По думите му основната цел на “Хамас ” е да спре “агресията ” в Газа и подсигурява излизането на израелската армия от анклава на брега на Средиземно море.
 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1494
Предложението за помирение от Париж е резултат на договаряния с присъединяване на шефа на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) Уилиям Бърнс, катарския министър председател и външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман ал Тани и ръководителя на египетското разузнаване Абас Камел.
 

Според израелската телевизия “Канал 12 ” (Channel 12) предлагането планува 45-дневно прекъсване на огъня, при което сред 35 и 40 израелски заложници да бъдат разменени против сред 100 и 250 държани в затвори в Израел палестинци за всеки един пленник. Сделката е “единственият път за деескалация на обстановката ”, съобщи министър-председателят на Катар.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР