Политическият анализатор и ПР експерт Нидал Алгафари направи коментар за

...
Политическият анализатор и ПР експерт Нидал Алгафари направи коментар за
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: Радев използва новогодишната си реч за начало на предизборна кампания

Политическият анализатор и ПР специалист Нидал Алгафари направи коментар за новогодишната тирада на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

Спекулация с правото по медийния закон и предизборна агитация ли са думите на президента, който няма повече шансове за „ Дондуков “ 2, в случай че Бойко Борисов не реши да му подари още един мандат, разкри Алгафари пред ПИК.

- Г-н Алгафари, имаше ли в новогодишната тирада на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на послания и визионерство, или станахме очевидци на речетатив за неналичието на държавна вероятност, за някакви констатации ли ставаше дума?

- Въобще не става дума за констатации. Това, което направи Радев, за разлика от всички други държавни глави – дали било британската кралица, дали било Меркел или който и да е, беше едно предизборно послание, възползвайки се от малка врата в решенията за електронни медии, че може на Нова година, в най-гледаното време, да постави начало на предизборната си акция.

- А какво можеше и трябваше да направи съгласно вас?

- Това, което можеше и трябваше да направи, както другите държавни глави, е да се опита в тази извънредно тежка обстановка, която има към пандемията, към компликациите, които претърпяват всички хора по света, да опитва да сплоти хората. Той направи тъкмо противоположното. За следващ път потегли да разслоява обществото. За следващ път прикани към някакви дейности, които към този момент дори не са напълно ясно какво желае да направи той. И това беше приканване на Нова година, когато хората чакат благи думи и поддръжка. В това време той прикани надали не за потегляне към събаряне на държавното управление. Това не му прави чест.

- Възможно ли е позитивизъм да има при идващото му новогодишно послание като държавен глава?

- Според мен това ще е предпоследното му новогодишно приветствие, тъй като идващото ще му бъде финално, в случай че Бойко Борисов не реши да му подари още един мандат.

- Така ли го разбра фактически аудиторията?

- Включително и неговите поддръжници, хора, които го схващат, харесват и почитат неговите дейности. И те това видяха в това му изказване. Видяха, че то беше поведенчески непремерено, макар че неговите съветници доста се бяха постарали да изрежат многото му повторения. Личеше си, че материалът е изработен от няколко дубъла. А и жестовете, които бяха вкарани в ръцете и тялото му, към този момент не са неговите. Затова стана доста, прекомерно театрално. Имаше фалш на заиграването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР