Политическите съветници в Китай предложиха да се облекчат правилата за

...
Политическите съветници в Китай предложиха да се облекчат правилата за
Коментари Харесай

Политическите съветници предлагат да се облекчат ограниченията за замразяване на яйцеклетки за самотните жени

Политическите съветници в Китай предложиха да се облекчат разпоредбите за достъп до заледяване на яйцеклетки на неомъжени дами, с цел да им се даде опция да запазят плодовитостта и да се подсигуряват репродуктивните им права, с цел да се отговори на обществените условия на времето.

Хуа Я‘уей, заместник-директор на онкологичната болница на провинция Хънан, сподели в изявление за „ Глобъл таймс “, че в огромните градове живеят доста добре образовани дами с високи приходи на възраст над 30 години, които не са омъжени, само че доста желаят да имат деца. Запазването на висококачествени яйцеклетки в пиковия интервал на детеродна възраст ще им помогне да родят по-здрави бебета, когато се оженят, изясни Хуа Я‘уей.

Според актуалните разпореждания, които са годни от 2003 година насам, инвитро оплождането е налично единствено за безплодни двойки или страдащи от съществени болести като рак, които желаят да обезпечат репродуктивните си качества след химиотерапията. Замразяването на яйцеклетки се класифицира като допълнение към този тип лекуване в Китай. Въпросът дали неомъжените дами имат право на асистирано репродуктивно лекуване е необятно обсъждан през последните години в Китай, защото страната е изправена пред провокации като намаляваща раждаемост и застаряващо население.

Онези, които са срещу облекчаването на политиката за заледяване на яйцеклетки, смятат, че това може да докара до търговски покупко-продажби, нарушавайки моралните правила.

Тъй като обществото се развива и върви напред, запазването на плодовитостта би трябвало да се трансформира във значимо право за всички дами и да се поправят съответните разпореждания, убеден е Дзин Ли, професор и заместник-ректор на Южния университет по просвета и технологии.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР