Политическите партии да си вземат поука - забравете за политическия

...
Политическите партии да си вземат поука - забравете за политическия
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Няма да мине номерът с анти-ДПС риторика да прикривате политическата си немощ

Политическите партии да си вземат поука - забравете за политическия реванш, бъдете на висотата на своите отговорности и работете за България. Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от името на група.

" Тази година е изключително значима за бъдещето на България като част от Европейски Съюз, тъй като се поставят основите за идващите 10-20-30 години. Нещо доста значимо, витално и належащо. Възстановяване на нормалността, рестарт на държавността, препотвърждаване на демокрацията и политическата ориентировка на страната. Всички в общи линии споделят, че чакат и целят това, само че в последна сметка би трябвало да съдим по делата. Народът главно съди по делата. Какво следим на политическата сцена? Опити за налагане на мечтани облици за себе си и за съперника. Като се почне от предизборната акция и посланията на партиите и обединенията, та до през днешния ден. Вместо да се показват политики, стратегии и проекти за осъществяването им, участниците в предизборната акция се концентрираха и само върху това с кои партии няма да работят, какво няма да вършат. Може и да е обикновено да се приказва в избирателен интервал, само че в обстановка на действителна политика, действително ръководство, да продължаваш да приказваш какво няма да правиш, наподобява неуместно и безконтролно ", сподели още Карадайъ.

Според него моделът ГЕРБ се е случвал с явното или безмълвното единодушие на политическите партии и обединения в Народното събрание и отвън Народното събрание. " Когато някои партии видяха, че моделът ГЕРБ е тотално износен, тези партии си присвоиха апела за ремонт. Така има и доста други образци. За разделянето и опълчването, за омразата, за неналичието на експертен потенциал, за провалите върху демокрацията и държавността, за отсъствието на нормалност и нуждата от нейното възобновяване. Движение за права и свободи беше единствената политическа мощ, която се опълчваше на ГЕРБ и посочваше недъзите на модела и оставаше сама ", сподели още Мустафа Карадайъ.

По думите му внезапно, присвоявайки си позицията на единствени съперници на ГЕРБ, всички заедно потеглиха да постановат отрицателен облик на Движение за права и свободи. Той се обърна към Мая Манолова и сподели, че в случай че огледа своята биография най-вероятно там ще види едно твърдо Движение за права и свободи зад себе си. " В момента най-вероятно един политически център, който към този момент за цялото общност се знае, че е една олигархично-медийна Неправителствени организации група ", добави още той.

" Няма да загатвам квалификациите, шаблоните и етикетите, които се пробвате да залепяте на Движение за права и свободи. На всички тези, които разчитат на късата памет желаеме да кажем - не можете да игнорирате гласоподавателите на Движение за права и свободи. Не можете да градите, когато рушите, не можете да възстановите демокрацията с недемократични способи, не може да възстановите разговора без разговор, не може да подценявате Движение за права и свободи ", сподели още Карадайъ.

" Независимо от всичко, ние от Движение за права и свободи откровено се надяваме да забележим работа в името на България и на всички български жители. Днес имаме високите упования на жителите за смяна. Те чакат доста скоро да има резултатите. Този път няма да мине номерът с анти-ДПС реторика да прикривате политическата си отпадналост. Нали Движение за права и свободи не е на власт, нали Движение за права и свободи е в изолираност. Нали мачкате гласоподавателите на Движение за права и свободи? ", сподели още Карадайъ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР