Политическите демонстрации от страна на швейцарските национали с албански корени

...
Политическите демонстрации от страна на швейцарските национали с албански корени
Коментари Харесай

Скандалите в Швейцария заради албанския орел продължават

 Швейцария лудна по албанския орел на Джака и Шакири
Политическите демонстрации от страна на швейцарските национали с албански корени Гранит Джака и Джердан Шакири по време на мача със Сърбия от Мондиал 2018 занапред ще имат последици. Двамата бяха санкционирани от ФИФА, само че въпреки и със забавяне, в Швейцария потегли полемика имат ли място толкоз доста играчи с двойно поданство в националния тим. Такова мнение изрази генералният секретар на локалната федерация Алекс Мишер.

" Трябва да се запитаме: Искаме ли хора с двойно поданство в националния тим? Трябва да има система, съгласно която хората с няколко националности да бъдат обвързани с Швейцарския народен тим още овреме.

Случаите с двуглавия орел демонстрираха, че имаме проблем ", разяснява Мишер и уточни, че казусът има и чисто финансова страна, защото деца от други националности заемат места в националните младежки и юношески обединения, след което вземат решение да играят за първата си татковина и по този начин лишават швейцарския футбол от качество, откакто преди този момент са се възползвали от преимуществата да живеят и играят в страната.

" Чуваме доста обещания, само че по-късно играчът става на 21 години и взема решение да играе за друга страна, тъй като ще има повече шансове за изява там. Шокиращо е, че ние не можем да се намесим в такива случаи. Един подобен състезател е заел едно доста скъпо и скъпо подготвително място. Може би спонсорските стратегии би трябвало да са отворени единствено за млади футболисти, които нямат двойно поданство. Това ще е добре и за самите играчи, защото от раменете им ще падне една тежест от взимането на такова решение ", разяснява Мишер.

Думите му провокираха отзив от страна на Гранит Джака. Той ги назова " отзвук от каменната епоха " и съобщи, че се усеща обиден от името на всички швейцарски национали с двойно поданство, а те не са по никакъв начин малко.

" От думите му излиза, че аз не играя задоволително за Швейцария. Същото се отнася и за други мои сътрудници. В момента по мои сметки в другите обединения на Швейцария играят 50-60 футболисти с двойно поданство. Със своите непотребни мнения, Мишер провокира доста отчаяние. Той има неверно мислене ", разяснява Джака.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР