Политически скандал разтърси държавата. Делян Пеевски призова службите, главният прокурор

...
Политически скандал разтърси държавата. Делян Пеевски призова службите, главният прокурор
Коментари Харесай

Пеевски срещу Радев: Първи реакции от политическите партии

Политически скандал раздруса страната. Делян Пеевски прикани службите, основният прокурор и Министерство на вътрешните работи да проверяват възможна корупция на „ Дондуков 2 ”. Президентът Румен Радев отвърна с искане да бъдат изкарани на ярко всички сигнали, свързани с подставени лица, офшорни сметки и даже въпросите с КТБ и отравянето на Емилиян Гебрев.

NOVA потърси всички парламентарно показани партии след изявленията на президента и спора сред него и Пеевски. Единствено „ Продължаваме Промяната ” и „ Възраждане ” направиха изказвания. Едните приканиха за промяна в службите, а другите - Пеевски също да дава отговор пред прокуратурата.

„ Ще стартираме мощна акция за промяна в службите. Когато я има, няма да се приказва по медиите за корумпирани истории, а ще има действително следствие. Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава, сезиране на нереформирани органи, е нищо повече от общо говорене. Чуват се най-различни неща и за „ пътя на Копринката ”, и за други корупционни кавги ”, сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Той добави: „ Аз не желая да влизам в това говорене, желая да имаме работещи служби и прокуратура. Но по тази причина към този момент трябваше да имаме промяна в ДАНС. Времето пристигна това да се случи ”, безапелационен е Петков.

„ Когато от другата страна на обвиняването стои лицето Делян Пеевски, ние сме извънредно скептични, тъй като истината е, че Делян Пеевски би трябвало да дава отговор пред прокуратурата за своите действия в годините обратно във времето. Включително в този момент сега. А не да се изживява като мним прокурор ”, уточни ръководителят на „ Възраждане ” Костадин Костадинов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР