Политически са протестите за разрешението за строителство на втория лифт

...
Политически са протестите за разрешението за строителство на втория лифт
Коментари Харесай

Нено Димов: Протестите за "Пирин" са политически, водят ги хора, спечелили по 20-30 гласа на изборите

Политически са митингите за разрешението за строителство на втория въжен превоз в Природен парк „ Пирин “, съобщи изрично министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

Припомняме ви, че през вчерашния ден за шести следващ път жители излязоха на митинг в отбрана на Национален парк "Пирин ". Шествия се организираха в общо 11 страни.

„ Лидерите на тези митинги са хора от партии, които не съумяха да влязат в Народното събрание и получиха по 20 – 30 гласа. Политически митинги е имало и е обикновено да има такива. Има метод да се решат обаче нещата – с избори. Печелят се изборите и се трансформират законите “, сподели той.
„ Зимният туризъм е блокиран от години в България “, изясни Димов и още веднъж обясни какво в действителност позволява изменението на проекта за „ Пирин “.
Министърът съобщи, че даже в този момент не се употребяват естествените правови способи като обжалване в съда.
„ Ние доста добре си гледаме околната среда и Международният показател го демонстрира това “, сподели Нено Димов.
Относно кой е притежателят на „ Юлен “, той сподели, че това не е негова работа. „ Ако има проблем, той не е обвързван с околната среда. Не знам кой е действителният притежател и това не е моя работа, отново споделям. Със сигурност управляващите в България знаят, само че моята работа е да спазвам екологичното законодателство “, съобщи министър Димов.
„ Лидерите на митингите си служат с операции, с лъжи и с откровени неистини. Целите на митингите нямат нищо общо с запазване на околната среда “, добави той.

Според него е редно да се приказва за действителните проблеми, а подобен по думите му е мръсният въздух, който въздействам директно на здравето на всички ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР