Политически пърформанс в защита на Веселин Марешки устроиха днес в

...
Политически пърформанс в защита на Веселин Марешки устроиха днес в
Коментари Харесай

Сюжет Аз съм Марешки! оживи парламента

Политически пърформанс в отбрана на Веселин Марешки устроиха през днешния ден в Народното събрание депутати от неговата партия. Осем народни представители от парламентарната група на " ВОЛЯ " се изправиха на трибуната в пленарна зала с тениски с надпис " Аз съм Марешки ",а един от тях - Пламен Христов прочете декларация под мотото " Долу ръцете от Марешки! "
Поводът е оповестената на втора инстанция присъда за изнудване и рекет за водача на партията Веселин Марешки, постановяваща 4 години затвор при общ режим на изтърпяване на наказването.

" Преди два дни цяла България стана очевидец по какъв начин беше изработен опит да бъде опетнен един заслужен човек, да бъде използван един честен политик и бизнесмен, задкулисието демонстрира безсилието си да накаже същинските виновници, разгласи Христов. " ПГ на партията изрично се опълчва на офанзивата против човек, основал хиляди работни места, почнал самичък битката против картелите. Пламен Христов прикани политическите партии и хората да не се поддават на операциите.
Няма да допуснем някой да лъже Брюксел и да жертва един човек, съобщи още той. " Тези,които в този момент злорадстват, да осъзнаят, че по този начин поддържат система, против която сякаш стачкуват, предизвести представителят на " ВОЛЯ ".

Не бързайте да се радвате, през годините доста се радваха, че посредством мръсни номера са съумели да ни забавят, само че не съумяха да ни спрат, заявява Пламен Христов. Той напомни, че единствено за два месеца повече от 160 хиляди българи са застанали зад акцията на Веселин Марешки за безвъзмездни медикаменти за пенсионерите. Кой се опасява от " ВОЛЯ ", дали саморазправата с една млада партия е верният път към смяната, за която всички приказват - не, разяснява депутатът. Той съобщи, че " ВОЛЯ " желае в политиката, в ръководството да има хора, които дават, а не грабят.

Реакция пристигна по линия на Българска социалистическа партия, която излезе с контрадекларация с искане Веселин Марешки да бъде отдръпнат от поста заместник-председател на Народното събрание. " Предлагаме ПГ на " Воля " да се възползва от плануваните в правилника на Народното събрание благоприятни условия да отдръпна Веселин Марешки като заместник-председател на Народно събрание и или да остави стола празен, или да уточни различен собствен представител. Когато последната инстанция се произнесе и в случай че господин Марешки бъде оневинен, може да заеме още веднъж мястото си ", съобщи от името на парламентарната група на Левицата зам.-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин.  Българска социалистическа партия имат предложение и към ГЕРБ по проблема при положение, че " ВОЛЯ " не реагира - " ръководителят на Народното събрание да отбрани престижа на Народното събрание и посредством ПГ на ГЕРБ да бъде импортирано искане за освобождение на Марешки от поста. "

Вигенин не пропусна опцията да напомни, че този парламент е лишил представителната функционалност на заместник-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов поради изразени от него отзиви. " Ако изразено мнение, което не харесвате, е мотив да бъде отхвърлен заместник-председател на Народно събрание, ефикасна присъда от четири години за рекет и изнудване съвместима ли е с този пост ", попита Вигенин. И акцентира, че от Българска социалистическа партия чакат незабавни дейности от двете парламентарни групи.

" Разбираме какъв брой сензитивен е този въпрос и по какъв начин политическите покупко-продажби и сметки може да не излязат. Разбираме, че злополучният план за нова Конституция стана вероятен точно с помощта на подписите на депутатите от " Воля " и на Веселин Марешки. Без " Воля " през днешния ден нямаше да има и съвещание на Народно събрание ", разяснява Вигенин.

В отговор заместник-председателят на ПГ " Воля-българските родолюбци " Кръстина Таскова възрази, че ръководителят на Народното събрание би трябвало да прави забележка, когато в тази зала от Българска социалистическа партия приказват по този метод освен против заместник-председател на Народно събрание, само че и против предприемач, плащал толкоз доста налози. По думите й, Българска социалистическа партия са " едни кукловоди на картела в Народното събрание с години наред и незабавно скачат по единствения човек, който се бори против него. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР