Политически лидери, депутати, кандидати за кметове от различните политически партии

...
Политически лидери, депутати, кандидати за кметове от различните политически партии
Коментари Харесай

Как гласуваха българските политици

Политически водачи, депутати, претенденти за кметове от другите политически партии дадоха гласа в днешния ден. Кой защо гласоподава?

„ Гласувах за това, София да бъде ръководена по-добре. От хора, които могат, знаят, от екип, в който има инженери, архитекти, IT експерти, които могат да създадат София доста по-чиста, по-красива и, в която желаеме да живеем “, съобщи министър председателят Николай Денков.

„ Днес е значимо безусловно всички да излязат и да гласоподават. Разберете, хора, от вашия глас зависи, какъв ще бъде градът, селото, в което живеете “, добави той.

Премиерът отхвърли да разяснява тематиката с машините, които отпаднаха от изборния развой. Той съобщи, че колкото повече хора излязат да гласоподават, толкоз по-малко ще са злоупотребите.

Бившият министър председател Бойко Борисов пусна своя глас в София, като съобщи, че се надява новият кмет на столицата да стартира да строи от „ Люлин “ до „ Цар Борис “.

„ Гласувах София да продължи да се ръководи добре, да вършим още детски градини и учебни заведения, метро, паркове, фонтани, алеи “, сподели той.

И на тези избори водачът на ГЕРБ гласоподава в Банкя.

„ Това, което стана през последните дни, никак не е добре. На нас ни беше най-приятно да побеждаваме с машини. Само че се получиха укорими неща – употребявам най-меката дума “, сподели Борисов и добави, че смята решението на ЦИК за вярно.

Председателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков също акцентира на значимостта да идем до урните.

По думите му броят на невалидните бюлетини ще бъде регистриран и българите ще схванат какво значи да се върнем към хартиено гласоподаване.

„ Днес чух една имитация и ми хареса: „ Гласувайте като машини, макар че употребявате хартия “. Направих го, с цел да няма следващ ремонт на ул. Шишман. Гласувах и улицата на един другар да бъде ремонтирана, гласувах фасадите на учебните заведения да станат по- хубави, общинските лечебни заведения да станат по-нормални “ уточни Петков.

Президентът Румен Радев гласоподава за развиването на София като съвременна европейска столица, каквато всички българи желаеме и имаме правото да забележим.

Държавният глава уточни, че е прочел отчета на ДАНС, който се трансформира в тематика на деня в петък и който докара до анулация на машинното гласоподаване.

„ Ние имаме потребност от незабавно възобновяване на доверието в изборния развой. Затова чакам способените органи в най-скоро време да извършат своето следствие и да оповестят кои са играчите и претекстовете за този акт “, сподели Радев.

По думите му, ДАНС са подчинени директно на Министерския съвет и персонално на премиера, а президентът единствено назначава с декрет ръководителя.

Христо Иванов даде своя избор с мисъл какъв брой е значимо макар опитите да се внесе безпорядък. Важно е всеки да осъзнае своята отговорност и да излезе да гласоподава, прикани той гласоподавателите.

„ Хартиените бюлетини имат потвърдено емпирично недостатъци “ сподели Иванов. „ Не бива да позволим това да демотивира хората.Срещу машинното гласоподаване е водена дълга и неуморима война. “

Антон Хекимян подаде своя избор във 2-ро СУ,,Акад. Емилиян Станев “ в столичния регион „ Витоша “.

„ Гласувах за по-сигурна, по-чиста и по-подредена столица “ сподели претендентът на ГЕРБ/СДС, който изрази вяра да не се повторя хаосът в страната от последните две години „ Време е София да бъде още по-добре ръководена. “

Неговият главен съперник Васил Терзиев гласоподава в 118 СУ „ Академик Людмил Стоянов “ в столичния квартал „ Младост 1 “

„ Продължавам да съм оптимистичен, че ще успеем да създадем мощно представяме “ показа претендентът на ПП-ДБ. „ Гласувах за по-уредена и по-добра София, за град, в който всички са горди и щастливи да живеят. Дали е хартия, пергамент или на камък, отговорността е да гласуваме. “

Председателят на Народното събрание Росен Желязков също гласоподава в София на днешните избори.

„ Градът нямаше транспортна инфраструктура, до момента в който в този момент изцяло извършва девиза си. Благодаря на Йорданка Фандъкова, която беше кардинална и извърши обещанията си „, сподели Желязков.

Той сподели още, че не смята за нужно отчетът на ДАНС да стане обществен.

„ Нека да минат пристрастеностите от днешния ден и балотажът през идната седмица. Според мен отговорността на политическите партии е да се седне и да се поговори за съществени промени в Изборния кодекс, тъй че техническите средства да не разделят “, добави още ръководителят на Народно събрание.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР