"Политически диалог отдавна няма, тези снимки не носеха политическо послание,

...
"Политически диалог отдавна няма, тези снимки не носеха политическо послание,
Коментари Харесай

Политолог: Снимки с премиера не носеха политическо послание, видя се, че всеки може да стигне до него

"Политически разговор от дълго време няма, тези фотоси не носеха политическо обръщение, видя се, че всеки може да стигне до премиера. Проблемът е какъв тъкмо жанр на живот има премиера, с цел да разрешава такива фотоси. НСО не може да опази премиера от личния му персонален живот. " С тези думи стартира присъединяване си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов " по Канал3 политологът Христо Панчугов.

"Човекът, който е снимал Бойко Борисов в тази поза е имал достъп до него когато е бил в такава поза. Има две благоприятни условия - или хората от НСО са го сминали, или някой доста непосредствен до премиера в интимните моменти е направил такава фотография, само че въпросът е какъв интерес е имал. Така че това е увещание ", счита политологът.

"Това просто ще остане в общественото пространство. Няма да произлезе нищо и от този запис. Българските служби се употребяват за разпра с политически съперници, за компромати, историята им е основала такова очакване, че обществото няма да се довери на тези фотоси. Най-големият проблем, който аз виждам е разпада на институциите. Това е следващото разпръскване от огромната тематика. Не стана ясно вземали ли са пари от Божков българските министри ", съобщи гостът.

"Нито българският министър председател нито министрите са отрекли изказванията на Божков, нито една институция не се занимава с неговите доказателства. Към този миг всички тези неща отклоняват нещата от диалога, пиарката на премиера може ли да потвърди източника на своите пари, давани ли са тези пари от Божков? Разговорът е за фотосите, за други неща е, огромната драма е, че има съответни изказвания от източника. Единственото доказано нещо е е, че източникът е давал пари на премиера ", показа политологът.

"Всички останали тематики, с които се занимаваме са димна завеса за тематиката. Политическият диалог е дали имаме или нямаме политически институции, можем ли да приемем подобен министър председател, има ли връзки той с предприемачи, който употребяват страната да си вземат решение персонални проблеми ", добави той.

"Президентската институция се обезсмисли тотално, само виждаме замяна на обвинявания сред премиера и президента. След като постановяваше несъгласие, след това не продължаваше със стъпките си. Големият проблем с президентската институция е, че виждат в това по какъв начин нещо, което да помпа техния имидж. Ползва се с огромно доверие поради мажоритарния избор, дава им чувството за огромна значителност ", разяснява Панчугов.

"Президентът няма същински надзор върху българските служби, само че има право да получава информация от тях. Пламен Узунов следва да бъде отхвърлен, в случай че се потвърди виновността му. Това повдига въпроса за неналичието на професионализъм в институциите, постоянната промяна на генералите в НСО, от дълго време е по-важно да си предан и правилен, в сравнение с да си логичен експерт. Все още не знаем по какъв начин наподобява като политическа самодейност свалянето на доверието от държавното управление. Радев и свадите към жена му демонстрират, че е част от същата скица ", приключи Христо Панчугов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР