Политически България изпадна в пълна изолация в ЕС. Проиграхме цялото

...
Политически България изпадна в пълна изолация в ЕС. Проиграхме цялото
Коментари Харесай

Кючуков: Заради РСМ България изпадна в пълна изолация в ЕС. Поехме ролята на удобния грешник

" Политически България изпадна в цялостна изолираност в Европейски Съюз. Проиграхме цялото си преимущество като членка, пренасочихме натиска от кандидат-членката към нас. Поехме ролята на комфортния виновник ". Това съобщи пред NOVA NEWS Любомир Кючуков от Института за интернационалните връзки.

По думите му каквото и съглашение да има сред България и Македония то би трябвало да получи поддръжката на Народното събрание и обществото. " Може да се окаже при настоящето струпване на негативизъм, че намирането на съглашение ще наеме по-малко политическо време от обезпечаването на вътрешна поддръжка в София и Скопие ", показа той. И посочи, че доверието е главно изискване при договаряния.

" Интересно е, че най-сериозни съперници на съглашение с две партии с едно и също име в двете страни - Вътрешна македонска революционна организация. През последната година България излезе от кръговата защита и стартира рамката, върху която в този момент се работи ", изясни Кючуков. И добави, че България е значима официално за Европейски Съюз.

А разногласието се е трансформирал в писта за състезание по патриотарство. " Основният резултат на българо-македонските договаряния е, че има единодушие да има единодушие, трансформира се климатът на двустранните връзки и към този момент има подготвеност за разговор за противоречивите въпроси. Единственият метод това да се случи е междуправителствено договаряне ", счита дипломатът.

По проблема НАТО-Украйна той счита, че обстановката остава напрегната, а нашата позиция демонстрира незаинтерсованост към продължение на спора. " Ако има война, като част от НАТО и ние ще сме част от нея. България желае деескалация ", уточни Кючуков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР