Политическата криза в Германия се задълбочава все повече. След като

...
Политическата криза в Германия се задълбочава все повече. След като
Коментари Харесай

Столът на Меркел се разклаща


Политическата рецесия в Германия се задълбочава от ден на ден. След като трите партиите не съумяха да се договорят за основаването на така наречен Ямайска коалиция, се заприказва и за предварителни избори. Никой от политическите водачи обаче май не желае това да се случи. Водещите партии и съперници - на Ангела Меркел и Мартин Шулц, обаче освен не желаят да седнат на масата за договаряния, само че и актуалният канцлер, чийто стол стартира съществено да се разклаща, избира като излаз от обстановката предварителните избори. Другите обаче не са на това мнение. Затова през вчерашния ден президентът на страната Франк-Валтер Щайнмайер, който също не утвърждава нов избор, организира диалог със съпартиеца си и водач на социалдемократите Мартин Шулц, за да го убеди да договаря с Меркел.

Разговорът очевидно дава резултат, тъй като Германската социалдемократическа партия (ГСДП) разгласи, че е подготвена да договарят с другите партии в страната, с цел да се откри излаз от политическата рецесия. Това стана ясно след съвещание на водачите на партията, което продължи цяла нощ. След срещата сред Шулц и Щайнмайер първият към този момент е уверен, че най-лошият вид за Германия би бил предварителни избори, съобщи бТВ.

Засега обаче не наподобява, че урегулирането на политическата рецесия е близко. Социалдемократите към момента не са решили дали биха преговаряли за присъединяване в огромна коалиция с Християндемократическия съюз на Меркел. Като вид се обмисля и единствено да подсигуряват с гласовете на депутатите си ръководство на кабинет на малцинството.

Така какъв е пътят, по който ще тръгне Германия, се чака да стане ясно идната седмица. А също и дали Меркел ще продължи да е канцлер. Тъй като е допустимо и на този пост да застане различен политик, в случай че ГСДП сложи някакви условия в тази посока, с цел да даде поддръжката си. Или пък на политическия небосвод в Германия се появи някаква нова ръководеща коалиция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР