Политическата класа няма воля за истинска война с корупцията. Има

...
Политическата класа няма воля за истинска война с корупцията. Има
Коментари Харесай

Александър Маринов: Българските корифеи на корупцията не се плашат от ЕС и ЕК

Политическата класа няма воля за същинска война с корупцията. Има предпочитание да се употребява корупцията. Това съобщи в предаването „ Нещо повече “ проф.  Александър Маринов , политолог и учител по обществена администрация:   
Корупцията не беше най-хубавата допустима тематика за избор на съмнение, само че е политически най-рентабилна, тъй като по тази тематика сложна може да се организира логичен и ефикасен спор по избор на съмнение. Защото би трябвало да бъдат извадени причини. А  каквито причини могат да бъдат извадени против това държавно управление, със същите причини може да се приказва за други държавни управления, в които са взели участие Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Някои наивно разчитат, че Европредседателството дава по-големи шансове да се преборим с корупцията, акцентира Маринов:

Българските корифеи на корупцията не се плашат от Европейския съюз и от Европейската комисия. Годините, откогато сме членове на Европейски Съюз, го демонстрираха – извън безусловно нищо не може да се промени. Има отчети, има мониторинг. И какво от това? Какво се е трансформирало? Имитация. Само реплика.

Управляващите ни мислят за идиоти. Да твърдиш, че корупцията е чувство на фона на това, което виждаш – публични поръчки, назначение на свои хора, злоупотреби с европейски пари, харчене с големи шепи на пари за безсмислени неща. Всичко това не е чувство, това са обстоятелства. 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР