Политическата импотентност на останалите партии не успя да роди нито

...
Политическата импотентност на останалите партии не успя да роди нито
Коментари Харесай

Десислава Атанасова обвини партиите в политическа импотентност

Политическата импотентност на останалите партии не съумя да роди нито парламент, нито да сформира кабинет. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на спомагателните съвещания за лъчение на ръководител на ЦИК, заяви Агенция „ Фокус “.

„ Не искам да влизам в тона на сътрудниците, тъй като част от тях да ми приказват за безмълвие при условия, че техният водач даже не се е появил в Народното събрание, считам да отмина. Според традицията и практиката даже имахме право на ръководител на Народно събрание, вие обаче в болшинството си не подкрепихте такава кандидатура. Дали равнището на токсичност съществува и какво е то, считам, че е тематика, която не е нито по отношение на тази процедура, нито по отношение на тази институция. Може това да се случи на жълтите павета или в постройката на Народното събрание Побързайте, тъй като ваша политическа импотентност нито съумя да роди парламент, нито съумя да сформира държавно управление. Приемете, че ГЕРБ е предложил 4-ма членове и не държим да имаме представител в управлението. Димитър Димитров остава нашият претендент “, съобщи Атанасова.

Президентът Радев добави, че тук работата им е организационна и би трябвало да излъчат ръководител на ЦИК. „ Имаме сериозен проблем. Искам да заявя ясно, че най-важното в ЦИК е доверието освен на жителите, само че и управлението на дадена партия да има доверие в соя претендент и в управлението на парламентарната група. Вчера това доверие се пропука особено в ГЕРБ. Ще помоля, когато представяте претендент, да държите на него и да дава увереност. Трябва да имате зам.-председател. Трябва да има представителност в управлението. Не може да се абдикира по този метод “, акцентира президентът.

Председателят на ПГ на „ Изправи се! Мутри, вън! “ Мая Манолова уточни, че е явно, че неналичието на почитание е запазена марка на ГЕРБ. „ Ще създадат всичко допустимо за осуетяването на провеждането на почтени избори. Ако депутатите на ГЕРБ непринудено са се трансформирали в заложници на своя водач, не виждам за какво и останалите партии би трябвало да се трансформираме в такива. Предложенията за управление трябваше да бъдат направени до 5 май. Според мен наглостта, неуважението към останалите и нарушаването на процедурите и разпоредбите би трябвало да бъдат глобени. Не може тук някоя политическа групировка да си разрешава такова държание “, сподели още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР