Политическата атмосфера в Каталуния, която се подготвя за референдум за

...
Политическата атмосфера в Каталуния, която се подготвя за референдум за
Коментари Харесай

Паника тресе Каталуния заради ВИДЕО с танкове, но истината се оказа друга

Политическата атмосфера в Каталуния, която се приготвя за референдум за самостоятелност, нараства всекидневно. В Барселона трафикът е неподвижен, основните пътни артерии са блокирани от полицията, всеки втори жител се разхожда из града, облечен в покривало с каталунското знаме, написа vk.com.

В обществените мрежи се популяризират фрагменти с тежко военно съоръжение, което е в района.

Един от блогърите, които са представени от медиите - Жерар Р9, разгласява нощно видео на композицията с танкове. Човекът показва, че клипът е сниман оня ден през железопътната гара на Лерида.



В отговор на суматоха измежду локалните поданици испанското министерство на защитата съобщи, че страницата с формалния им бюлетин се популяризира по обществени мрежи и изпращането на военно съоръжение в Каталуния е имитация.

Човек може единствено да познае какъв брой действителни са тези фрагменти и какъв сюжет за развиването на борбата сред Барселона и Мадрид може да се чака през идващите няколко дни.

По-късно стана известно, че видеото за първи път е оповестен през май 2014 година В описанието на истинското видео се оповестява, че е налице предаване на бронирани транспортни средства от военната база на Ел-глас (Мадрид) в Националния боен образователен център в Сан Грегорио (Сарагоса).

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР