Политическа реклама за десетки хиляди долари е била купувана във

...
Политическа реклама за десетки хиляди долари е била купувана във
Коментари Харесай

Как изглеждат рекламите, обявени от Facebook за тролски

Политическа реклама за десетки хиляди долари е била купувана във Фейсбук и предавана в Съединени американски щати в продължение на съвсем 2 години през подправени сметки в обществената мрежа и на други места онлайн, евентуално свързани с Русия. Това разкриха шефовете на Фейсбук.

В отговор, рекламодателите във Фейсбук към този момент ще са длъжни да дават повече информация, която ще разреши да бъдат разпознати, заяви в акаунта си основателят на мрежата Марк Зукърбърг.

Facebook ще маркира политическата реклама като такава, а рекламодателите ще бъдат длъжни да разкрият кой заплаща за нея. Мерките са на фона на известията, че подкрепяни от Кремъл групи са употребявали обществената мрежа, с цел да въздействат на изборите в Съединени американски щати предходната година, когато беше определен президентът Доналд Тръмп. Шефове на Фейсбук и други интернет компании се явиха на чуване в американския сенат за намесата на тролове в изборите. Гугъл също откри следи от съветско финансиране в контекстуалната реклама с политическо наличие.

Фейсбук трансформира разпоредбите поради съветските тролове

В отговор на оповестеното, мнозина измежду рекламодателите, рекламистите, админите на страници в обществената мрежа в Съединени американски щати и измежду самите потребители се запитаха по какъв начин са изглеждали рекламите , които са дезинформирали част от публиката или са наклонявали мнението й преди изборите в избрана тенденция. 

Business Insider дава образци в раздела си за реклама и технологии. Сайтът показва, че рекламите са били забелязани от десетки милиони американци и те покриват необятен набор от тематики, от движението на тъмнокожите Black Lives Matter, до правата на хомосексуалистите, имиграцията и притежанието на оръжие.

Някои от рекламите са били проектирани да предизвикат поддръжка за опорни точки, каквито е изказвал Доналд Тръмп все още на кандидатурата му. 

За всички тези реклами, показани на чуванията в Съединени американски щати, било платено в рубли. Някои от тях датират от 2015 г. 

От Фейсбук настояват, че повечето са най-вероятно свързани с " тролската плантация " Internet Research Agency. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР