Политическа партия Десна в Северна Македония публикува на сайта си

...
Политическа партия Десна в Северна Македония публикува на сайта си
Коментари Харесай

Люпчо Палевски твърди в писмо, че е невинен и е жертва на публичен линч

Политическа партия Десна в Северна Македония разгласява на уеб страницата си писмо, подписано от някогашния ръководител на партията Люпчо Палевски-Палчо, обвинен в двойно ликвидиране, потресло страната при започване на декември. От партията настояват, че писмото, което и медиите в Северна Македония разгласиха, е получено през турския юрист на Палевски. Люпчо Палевски-Палчо беше задържан в Балъкесир през декември след издадена интернационална заповед за търсене. 

„ Днес е 80-ият ден, откогато съм в екстрадиционен арест, самичък, без контакт с хора. Някак съумях да си осигуря юрист, не длъжностен, а експерт, който си схваща от работата и ми сподели няколко конференции и изявленията на министър (Оливер) Спасовски (бившият министър на вътрешните работи на Северна Македония) и министъра на правораздаването Кренар Лога. Бях покъртен от купищата неистини и операции на Спасовски, които основават атмосфера на обществен линч ”, написа в писмото, оповестено от партия " Десна ".

В писмото се показва състрадание за гибелта на 14-годишната Ваня Гьорчева и 74-годишния Панче Жежовски, изключително на бащата на ученичката, който е обвинен, че е дал информация на Палевски за придвижването на щерка си. Палевски твърди, че не е бил задържан на пътя, както сподели Спасовски, а в заведение, където е той вечерял, а сервитьорката е била „ служител на реда от отдела на Интерпол в Балъкесир ”. На въпрос дали е склонен на бързо изгонване в Северна Македония, Палевски е дал отговор позитивно, с цел да може да се отбрани в съда, само че молбата му за среща с представител на посолството на Северна Македония е била отхвърлена, оповестява Българска телеграфна агенция. 

„ Мили мои македонци, не се лъжете. Със наследник химикал за 2 лири и тетрадка за 6 лири, в бетонна клетка от 6 кв.м. може да се покаже истината за тази враждебна система. Атмосферата на обществен линч е огромен риск за уредника на този линч, тъй като най-после той въпреки всичко би трябвало да покаже доказателство за тази грубост. Съдебните каузи в Северджания (Северна Македония) се записват, тъй че каквото и да се случи, ще има аудиозапис и хартиено копие на това, което Палчо ще покаже като доказателства. Докато очаквам правосъдното произвеждане, надалеч от Македония, ви приветствам и ще повторя, че Палчо не отвлича и не убива деца и старци ”, написа в писмото, за което се твърди, че е написано от Палевски и в което за някогашния министър на вътрешните работи Оливер Спасовски, прокурора Гаврил Бубевски и министъра на правораздаването Кренар Лога са използвани обидни прилагателни.

На конференция през днешния ден зам.-министърът на правораздаването на Северна Македония Виктория Аврамовска-Мадич отхвърли да разяснява оповестеното, само че повтори, че се чака Люпчо Палевски да бъде екстрадиран незабавно след привършване на административните процедури в Турция, оповестява ТВ 24.

По време на посещаване в Турция преди месец министърът на правораздаването на Северна Македония Кренар Лога съобщи, че екстрадицията на Палевски е въпрос на дни и всички административни процедури би трябвало да бъдат приключени, а когато дойде в Северна Македония той ще бъде арестуван с решение на съда.

Междувременно партия Десна излъчи собствен претендент за присъединяване в президентските избори. В програмата на Зорица Цветковска, оповестена на уеб страницата на партията, се споделя, че незабавно, откакто встъпи в служба тя ще започва самодейност за референдум за преустановяване на договорите с България и Гърция и не би подписала декрет или закон, в който името на страната е Северна Македония. Според справката на Държавната изборна комисия до през вчерашния ден вечерта Цветковска е получила 148 от нужните 10 000 подписа в поддръжка на кандидатурата си. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР