Полигоните за безопасно шофиране трябва да станат част от подготовката

...
Полигоните за безопасно шофиране трябва да станат част от подготовката
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Полигоните за безопасно шофиране трябва да станат част от обучението на водачите

Полигоните за безвредно шофиране би трябвало да станат част от подготовката на водачите. Започваме изследвания за тяхното внедряване в програмата за образование. Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков на среща с родители на деца, починали при пътни произшествия.

„ Като човек, който се е занимавал дълги години с професионален авто спорт, зная че главният съставен елемент в образованието на водачите е практиката и това е нашият главен фокус сега “, уточни Георги Гвоздейков. Той изясни, че страната разполага със свои терени където могат да се изградят този вид полигони, а финансирането да се обезпечи по линия на фондовете за пътна сигурност. „ Тук става въпрос за уреди, които да оферират симулация на разнообразни рискови условия и обстановки, за по-добрата подготовка на лидера “, изясни министър Гвоздейков.

По думите на транспортния министър дигитализацията на процеса на подготовка на претендентите за водачи ще го направи доста по-прозрачен и ще увеличи контрола. „ Цялата документи, обвързвана с практическата подготовка на кандидат-водачите би трябвало да стане електронна и всички документи на хартия напълно да отпаднат. По този метод няма да е допустимо един автоинструктор по едно и също време да образова двама курсисти и ще се прекрати фиктивното образование на водачите, каквито случаи са установени от ИА „ Автомобилна администрация “ при инспекции в разнообразни автошколи “, акцентира Гвоздейков.

Родителите на деца, починали при произшествия, желаеха незабавни законодателни и административни ограничения за прекъсване на пътната престъпност. Те настояха за обезпечаване на най-малко един специалист по пътна сигурност във всеки регионален град, тъй като все още неналичието на такива експерти извънредно доста забавя хода на делата. Друго искане, което беше сложено по време на срещата е да бъде въведено последователно увеличение на привилегиите за шофиране, до момента в който водачите получават опит.

*Източник: government.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР