Полиана Чу вече не е най-богатата жена в Хонконг, след

...
Полиана Чу вече не е най-богатата жена в Хонконг, след
Коментари Харесай

Тази жена обедня с над 6 млрд. долара през 2018 г.

Полиана Чу към този момент не е най-богатата жена в Хонконг, откакто акциите на нейната обществена компания са най-зле представящите се в Азия от началото на годината.

Състоянието на Чу, което възлизаше на близо 12 милиарда $ през януари, е намаляло с повече от половина (до 5.37 милиарда долара) със срутва в цената на акциите на компанията.

Книжата на Kingston Financial Group Ltd., която се занимава с най-различни действия, включително казина в Макао и кредитиране, поевтиняха с 50%, откогато финансовият регулатор на Хонконг предизвести вложителите през януари, че акциите й са съсредоточени прекомерно доста в дребен брой акционери.

Акциите на Kingston Financial поевтиняха с 8.7% през днешния ден, откакто FTSE Russell отстрани компанията от своите показатели. За финансирането си компанията разчита главно на необезпечени евтини заеми, обезпечавани от Чу и нейното семейство, съгласно разбор от януари на акционера Дейвид Уеб.

Акциите на компанията са най-зле представящите се в азиатския показател на MSCI Inc. през тази година, откакто през последното тримесечие на 2017 година цената им скочи с 88%.

От финансовия регулатор на Хонконг оповестиха на 29 януари, че 20 акционери са направлявали над 91% от акциите на компанията към 8 януари. Цената на книжата падна със 17% на идващия ден.

Част от благосъстоянието на Чу идва от активността на татко й, който ръководи VIP зали в
казина в Макао. Казино бизнесът към момента е съществено застъпен в фамилната компания.

Приходите от
хазарт и хотели в Макао възлизат на над 670 млн. хонконгски $ (85 млн. долара) за финансовата 2017 година, или 23% от общите продажби на компанията, съгласно годишния регистрира на Kingston.

Чу се причислява към рекордната договорка на стойност 5.2 милиарда $ за придобиването на по-голяма част от необостъргач в Хонконг от компанията на Ли Ка-шинг. Чу ще придобие 17% дял, съгласно осведомени източници.

Панси Хо, дъщерята на Стенли Хо, към този момент е най-богатата жена в Хонконг, следвана от Вивиен Чен, ръководител на строителната компания Nan Fung Group, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР