Полезните свойства на пилешките яйца са многократно подлагани на съмнение.

...
Полезните свойства на пилешките яйца са многократно подлагани на съмнение.
Коментари Харесай

9 неща, които могат да се случат с тялото ви, ако започнете да ядете по 2 яйца на ден

Полезните свойства на пилешките яйца са неведнъж подлагани на подозрение. Хората наклеветиха този артикул, който в този момент е потвърдено неповторим по своя състав по разнообразни способи. Събрахме резултатите от скорошни изследвания за изгодите от яйцата за човешкото тяло. Оказа се, че 2-3 яйца е оптималната дневна доза.

Мозъкът ви е под отбрана на холин

© depositphotos

Фосфолипидите, които обезпечават естествена връзка на мозъчните кафези, се състоят от холин. Клинично е потвърдено, че точно този витамин е най-важният строителен материал на мозъка. Ако ядете 2 яйца дневно, тялото ви получава задоволително от това хранително вещество. Недостигът на холин води до понижаване на паметта.

Зрението се резервира с помощта на лутеин

© depositphotos

Ново проучване сподели, че пилешките яйца са богати на лутеин. Това вещество е отговорно за ясното и остро зрение. С неговия недостиг се натрупват деструктивни промени в очните тъкани и зрението необратимо се утежнява.

Витамин D оказва помощ за усвояването на калция

Ако предложите на човек да избере да пие лъжица рибено масло или да яде варено яйце, явното болшинство ще избра последното. Особено в случай че открият, че наличието на витамин D е еднообразно и в двата случая. Освен това учените откриха метод да усилят количеството на витамин D в яйцата посредством хранене на пилета със специфични добавки. Витамин D оказва помощ на калция по-добре да усвоява и укрепва костите и зъбите ви.

Витамин В комплекс защищава кожата, косата и черния дроб

© depositphotos, © depositphotos

Биотинът, витамин В12 и смилаемите подхранващи протеини способстват за укрепването на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в пилешките яйца, предизвикват елиминирането на токсините от черния дроб.

Намалява се рискът от сърдечно-съдови болести

© depositphotos

Въпреки предходни отзиви, ново проучване сподели, че холестеролът от яйцата е уравновесен с фосфатиди, тъй че не е нездравословно за нашето здраве. Той също по този начин инхибира личното произвеждане на холестерол в организма. В допълнение, яйцата съдържат омега-3 киселини, които понижават равнищата на триглицеридите, като по този метод понижават риска от сърдечно-съдови болести.

Започвате да отслабвате

© depositphotos

Американски учени стигнаха до заключението, че в случай че комбинирате нискокалорична диета с консумация на пилешки яйца за закуска, отслабвате два пъти по-бързо. Такава закуска ви засища дълго време, позволявайки ви да намалите количеството на употребяваната храна за един ден.

Намалява риска от рак

© depositphotos, © depositphotos

Холинът, който е толкоз нужен на мозъка, също понижава риска от рак. Според резултатите от изследване, при дамите, чиято ежедневна диета в юношеска възраст включва яйца, рискът от развиване на рак на гърдата понижава с 18%.

Полезно при обмисляне на деца

Витамините от група В също вземат участие в образуването на полови хормони. Витамин В9 има друго име: фолиева киселина. С негова помощ се образуват алените кръвни кафези и нервната тръба на плода и понижава рискът от умствена назадничавост на детето. Ето за какво витамин В9 е толкоз нужен на дамите по време на планирането на бременността. 1 пилешко яйце съдържа 7,0 мкг витамин.

Процесът на стареене се забавя

© depositphotos

Това проличава от проучването, извършено от холандски учени. При 87% от дамите на възраст от 35 до 40 години старческите петна изчезват и кожата се повдига. При мъжете бръчките към очите видимо се изглаждат.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР