Покупката на втори дом в чужбина има своето огромно предимство,

...
Покупката на втори дом в чужбина има своето огромно предимство,
Коментари Харесай

България е сред най-евтините световни дестинации за втори дом

Покупката на втори дом в чужбина има своето голямо преимущество, че когато и да е може да отидете на почивка. Инвестицията в жилище в друга страна обаче може да има и своите провокации. В опит да съберат на едно място най-изгодните дестинации по света за покупка на ваканционен парцел, екипът на TravelLeisure разговаряха с брокери от разнообразни страни по света.

Оказва се България е част от 8-те страни по света, съгласно изданието, в които е най-изгодно да си купите ваканционен парцел.
Португалия
През последните няколко години Португалия се трансформира в гореща ваканционна точка. Южният район на страната Алгарве се трансформира в най-популярната ваканционна дестинация за втори дом с помощта на зашеметяващите пейзажи, скромните разноски за живот и многото благоприятни условия за отдих навън.

Най-популярните региони за вложения в недвижими парцели в Алгарве нормално са в или покрай крайбрежни места като Виламура, Карвоейро, Лагос и Албуфейра, където има висока централизация на курорти, голф стадиони и други улеснения. Има обаче и доста по-малки градове и села в района, които оферират по-достъпни варианти за купувачи, търсещи по-спокоен метод на живот “, сподели Сандра Висенте от Portugal Sotheby`s International Realty пред TravelLeisure.

Тя споделя, че евентуалните купувачи ще намерят разнообразни типове парцели – от по-стари къщи до съвременни нови жилища и вили.
Свети Мартин
Разделен сред Франция и Холандия, този изящен карибски остров предлага еклектична комбинация от култури и обичаи. Но за тези, които биха желали да посетят St. Martin отвън инцидентното бягство през уикенда, островът предлага доста варианти за закупуване на ваканционен дом, без да се разорите. Международният сътрудник за недвижими парцели на St. Maarten Sotheby`s Харисън Друен-Рийд споделя, че има няколко аргументи за това, в това число огромен брой парцели, конкуренция сред пазарите от двете страни на острова и данъчни тласъци.

Според данни от Карибската асоциация за недвижими парцели, междинната цена на еднофамилна къща в Сейнт Мартен е към 550 000 $, което е по-ниско от други известни карибски дестинации като Бахамите или Каймановите острови “, сподели Друен-Рийд.

Той изяснява, че евентуалните купувачи могат да намерят жилища за едвам 200 000 $ от холандската страна на острова и към 107 000 $ за малко студио от френската страна, където цените нормално са малко по-високи.
Крит, Гърция
Като най-големият остров в Гърция, Крит предлага обилие от съвършени морски гледки.

Крит също е прочут със своята богата, разнообразна история и културен генезис, а също по този начин е дом на някои от най-впечатляващите антични руини в света “, Мариос Павлакис, Атина основан сътрудник за недвижими парцели от Sotheby`s International Realty.

Павлакис изяснява, че макар повишения интерес към покупката на парцел на острова, към момента има доста преференциални покупко-продажби. Средната цена на квадратен метър е 6429 евро, само че евентуално до края на годината ще доближи 2727 евро.
България
Тази дребна източноевропейска страна – почти с размерите на Тенеси – е пропита с история и е дом на над 230 благи живописна брегова линия на Черно море, зашеметяващи планински вериги (включително най-високия връх на Балканския полуостров) и един от европейските най-старите винарски райони. Страната е част от Европейския съюз, само че към момента не се е включила към еврозоната (националната валута е българският лев) и предлага втората най-достъпна цена на живот в Европейски Съюз. В това число и покупката на неподвижен парцел.

Според Христо Ангелков от Bulgaria Sotheby`s International Realty страната има най-ниската междинна цена на квадратен метър в Европа – сред 1200 и 3500 $, което се трансформира в към 140 до 325 $ на квадратен фут според от типа и местоположението на парцела. Някои от най-популярните региони за покупка на ваканционен парцел са към Варна и Бургас. Други известни дестинации са зимните курорти Банско, Боровец и Пампорово.
Сицилия, Италия
В Сицилия, и изключително на запад, има огромен интерес към дребните села, където времето е спряло “, сподели Дилета Джорджоло, началник на жилищния отдел Италия Sotheby`s International Realty.

Тя прибавя, че достоверността, непокътнатата природа, културата и отличителната му кухня бележат живота на най-големия остров в Средиземно море край крайбрежията на Южна Италия.

Той изясни, че цените на недвижимите парцели в градските региони нормално са по-ниски от тези на извънградските жилища. Развиващите се пазари като Menfi, Sciacca и Cefalù са по-бюджетни от по-утвърдените в Ното, Таормина и Палермо.

В града цените стартират от 2000 до 3000 евро на квадратен метър, а парцел от 150 квадратни метра може да варира от 350 000 до 500 000 евро “, добави той.
Черна гора
Според отчет за нововъзникващите пазари на втори дом, Източна Европа, в това число Черна гора, отбелязва невиждано нарастване на продажбите на парцели. И е елементарно да разберете какво прави една от най-малките страни в Европа ваканционен парадайс, изключително за феновете на ветроходството и притежателите на яхти.

Заедно със зашеметяващата си природа и неповторимата композиция от море и планина на доста дребна територия, Черна гора предлага ужасно време и спокоен метод на живот с акцент върху природата. През пролетта е допустимо даже да плувате в морето и да карате ски в планините в същия ден “, сподели Нико Лакович, ръководещ сътрудник в Montenegro Sotheby`s International Realty.

Спиращата дъха линия на адриатическото крайбрежие на страната и нейното първокласно яхтено пристанище Порто Монтенегро в Которския залив я трансфораха в една от най-добре разрастващите се дестинации за ветроходство в Европа.

Лакович добави, че е по-добре да търсите отвън огромни планове, с цел да намерите бюджетен парцел. Например апартамент с две спални и две бани с повърхност от 1044 квадратни фута с безпрепятствена панорама към морето и частна тераса на покрива в крайбрежния град Тиват ще ви върне 360 000 евро, или към 383 240 $.
Мексико
Всяка година Канкун, Плая дел Кармен и Тулум генерират към 10 хиляди транзакции, класирайки се като един от десетте най-бързо разрастващи се пазара на недвижими парцели в света “, сподели Лизет Торес, общоприет управител на Riviera Maya Sotheby`s International Realty, обяснявайки че парцелите в региона са отлична инвестиция.

Тя добави, че студиата костват едвам 150 000 $, до момента в който жилищата с една и две спални стартират от 200 000 до 280 000 $, а къщите стартират от към 500 000 $.
Тайланд
С над хиляда острова с съвършени картини, осеяли изумрудените води на Андаманско море и Сиамския залив, Тайланд е въплъщение на съвършена плажна дестинация. Добавете към това фантастичната храна, другарски настроените хора, удобните за вложителите закони и ниските разноски за живот (и недвижими имоти) и ще разберете за какво толкоз доста чужденци са го трансформирали в собствен втори дом.

Тук цените на ваканционните жилища варират според от местоположението и удобствата, само че мис Абхиста „ Маео “ Патинту от List Sotheby`s International Realty изясни, че купувачите могат да намерят вила с басейн на известните острови Самуи, започвайки от 202 000 $. Тя добави, че друга търсена дестинация от жителите на Съединени американски щати е Пукет.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР