Покупката на техника от вторичния пазар крие много рискове. В

...
Покупката на техника от вторичния пазар крие много рискове. В
Коментари Харесай

Мъж брои 3 бона за краден айфон

Покупката на техника от вторичния пазар крие доста опасности. В това се убеди 36-годишният пловдивчанин Димитър, който заплати близо 3 хиляди лв. за финален модел " Айфон ". Апаратът обаче се оказа краден.

Мъжът от седмици търсил скъпия смарт телефон като подарък за брачната половинка си. Заради следващата коронавирус вълна в Китай обаче производството на нови модели е мощно лимитирано, което прави търсенето на джаджата по-голямо, в сравнение с е предлагането.  

" Тъй като съм клиент на два телекома, съм запазил, сякаш, численост и на двете места още преди месец и повече, само че наличия няма. Последните дни остарелият модел на брачната половинка ми дефинитивно стартира да не работи, по тази причина взех решение, че ще диря първо по магазините за техника ", описа Димитър. След като блъснал на камък и там, решил да прегледа последната опция - няколко от известните уеб сайтове за продажби.

Пред " Марица " пловдивчанинът описа, че всички родни тържища за разгласи са цялостни с подправени оферти, което е първият сериозен проблем. " За по 2-3 хиляди лв. в ОЛХ и " Базар " се продават стотици китайски реплики на цена от по 150-200 $, които някои по-незапознати или невнимателни купуват с концепцията, че са достоверни ", добави Димитър. 

Въпреки че той не попада в клопката на тази скица, мъжът става жертва на друга машинация. В събота той намерил привидно достоверна публикация. " Профилът продаваше няколко разнообразни продукта на " Епъл ", а фотосите на смарт телефоните и кутиите им бяха с високо качество на очевидно достоверни артикули, освен това на декор от известен мол ", описа мъжът. След като се свързал с продавача, оня му обяснил, че още на другия ден могат да се видят и той има разполагаем стремежи от Димитър модел.  

Пловдивчанинът се срещнал с търговеца в уречения час на паркинга на огромен търговски център. След къс диалог от автомобила си непознатият извадил торба, в която Димитър видял половин дузина чисто нови айфони с фабричните опаковки. По думите на продавача, те били купувани от Франция и имали единствено 1 година гаранция към производителя. Самият продавач пък посочил на Димитър търсения от него модел, струващ в магазина близо 4 бона. 

Така против 2900 лв. Димитър купил смарт телефона и решил да не скапва сърпрайза на брачната половинка си, като го отвори. Изненадата за фамилията обаче се оказала още по-голяма, след като при включването, въпреки и същински " Айфон 14 ", станало ясно, че това е " заключена " численост, която мигновено извадила известие, че въпросният уред е блокиран. Това е процедура от страна на производителя, когато бъдат открити обири на чисто нови модели от хранилища или магазини.  

Номерът, с който Димитър се свързвал с продавача, към този момент бил изключен, а профилът,  през който продавал - заличен. Така пловдивчанинът олекнал с близо 3 бона и незабавно подал сигнал до органите на Министерство на вътрешните работи. Според известието пък телефонът в действителност бил от Франция, само че откраднат от магазин в Лион.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР