Покупката на 45 бронетранспортьора Боксер, които Словения планира да закупи

...
Покупката на 45 бронетранспортьора Боксер, които Словения планира да закупи
Коментари Харесай

Словения закупува 45 бронетранспортьора Боксер за 343 милиона евро


Покупката на 45 бронетранспортьора " Боксер ", които Словения възнамерява да закупи посредством Организацията за взаимно съдействие в региона на въоръжението (OCCAR), ще бъде на стойност 343 милиона евро, в това число налози, заяви словенското министерство на защитата, представено от уеб страницата " Словения таймс ".

Сделката включва 45 осемколесни транспортни средства с въоръжение, логистични услуги и разноски за ръководство на плана. Данък добавена стойност, който възлиза на близо 62 милиона евро, ще бъде заплатен от Словения, се споделя в прессъобщение на Министерството на защитата.

Едно транспортно средство би трябвало да бъде доставено през 2023 година, по-късно се чакат девет през 2024 година, 22 - през 2025 година и 13 - през 2026 година.

Цената не може да нараства с повече от 2,8 годишно, без значение от възможното нарастване на цените на материали. В договорката няма медиатори. Цената за транспортно средство, която Словения ще заплати, е същата като цената, платена от други страни за същата настройка, споделиха от министерството.

Покупката е от извънредно огромно значение за основаването на основния потенциал на словенските въоръжени сили, който от дълго време се бави – приблизително огромна батальонна бойна група, с която Словения ще способства " като сериозен член на НАТО ".

Това е първият път, когато ведомството разкрива цената, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Съобщението е направено единствено часове, откакто Конституционният съд разгласи, че Народното събрание не е работил противоконституционно, когато гласоподава за възбрана на референдума за договорката, който предложи партия " Левица ". Съдът се съгласи с депутатите, че интернационалните контракти не могат да бъдат предмет на референдум.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР